Добротворци: Ламбрини и Захаринка изчистиха от треви тротоар в Дружба, искат да е красиво (СНИМКИ)

photo_library
 • Добротворци: Ламбрини и Захаринка изчистиха от треви тротоар в Дружба, иска

  Снимка: Столица.bg

 • Добротворци: Ламбрини и Захаринка изчистиха от треви тротоар в Дружба, иска

  Снимка: Столица.bg

 • Добротворци: Ламбрини и Захаринка изчистиха от треви тротоар в Дружба, иска

  Снимка: Столица.bg

Двете жени се грижат да цветята в кашпите, премахнаха 60-годишни коренища, за да направят цветна градина

Доброто не е  на думи, то е на делаи то не зависи от кметовете, а от хората. И това го доказаха за пореден път две жени в столичния Дружба 1. Рано сутринта, по хлад, в събота Захаринка Владимирова и Ламбрини Тодорова изчистиха прилежащия тротоар до блок 10, в който живеят.

Двете с ножове оскубаха тревата, израснала между фугите на плочките. И някак си незабележимо, докато си говорят наведени, плочка по плочка, около 15 метра тротоар светна и сякаш е чисто нов, видя Столица.bg.

Усмихнати и удовлетворени двете седнаха за почивка и споделиха, че това го правят на всеки 2 - 3 месеца. "Тревата повдига плочките", убедителни бяха Ламбрини и Захаринка. А там често се спират на раздумка майки с колички. На тротоара има огромни кашпи, с които паркирането на коли беше стопирано. Двете се грижат и за здравеца и цветята в огромниге бетонни кашпи и редовно ги поливат и чистят от плевели.

Добротворци: Княжевци се събират да обновяват емблематична покрита спирка в квартала

Често посядат на хлад на ъгъла на блока и искат да им  е красиво и чисто наоколо. А мястото е стратегическо, защото отсреща се наслаждават на малчугани, прохождащи, палави и смеещи се на детската площадка с нацепен и неравен асфалт. И въпреки това децата са като малки маймунки по останалите от соца три железни катерушки.

Двете жени са извикали багер и са изчистили коренищата на саморасляци на няколко квадрата зад блок 10. Там има дебела сянка от дърветата и те са подготвили мястото за цветна градинка. А корените, не пипани от 60 години са надигнали плочите на тротоара и редовно там се спъват и падат бягащи деца,  а за майките с колички и възрастни хора е трудно преминаването.

Захаринка ще донесе от вилата си храстовидна растителност и искаме да заградим карето зад блока и да посадим различни цветя, разказва за плановете им Ламбрини. Не очакват помощ, никой не ги кара да работят и да чистят общински територии. Не се оплакват, не плюят по кмета и не подават жалби. Искат да е красиво и приятно на всички, и го правят!

Иначе не бяха чували за проектите по общинската програма Красива София, но вече са готови следващата година да кандидатстват. А дотогава имат нужда от подкрепа, не финансова. "Към кого да се обърнем да оправят надигнатите от старите корени плочи на тротоара, за да не се спъват хората", питат двете дами - добротворци.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

За кого ще гласувате за кмет на София на балотажа в неделя?
 • Васил Терзиев (42%, 184 Гласове)
 • Ваня Григорова (37%, 159 Гласове)
 • Не подкрепям никого (13%, 55 Гласове)
 • Ще отида за гъби (9%, 37 Гласове)
Общо гласували: 435 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Нови тротоари и в Дружба 1, първите са покрай училища и детска гр......

Изцяло нови тротоари вече има и в столичния Дружба 1, район Искър, видя Столица.bg. Те са по ул. 5027-ма, на която се на...

Прочети още keyboard_arrow_right