Тема: добротворци

comment 0
visibility 3047
Добротворци: Столичани помогнаха на самотна майка с две деца

Добротворци: Столичани помогнаха на самотна майка с две деца

Искам да благодаря на Цветомир, Петромир, Ирина, Мария, Мартин и хората от Столична община, които ми помогнаха в много тежък момент за мен и децата ми. Благодаря ви, че бяхте до мен и децата ми. Вие ми върнахте надеждата. Това каза пред Столица.bg самотната майка с две момичета, която изпадна в трудно положение. Броени часове, след като Столица.bg разказа за нея, на телефоните на редакцията и по имейла много столичани предложиха да помогнат. Вчера майката на двете момичета отново се обади и с признателност разказа, че децата се чувстват добре и благодарение на добрите хора имат храна. Жената е работила в цеха на известна верига сладкарници. На 13 март, още с обявяването на извънредното положение, цехът затваря. На 31 март жената получава заповедта си, регистрира се като безработна  и си плаща сметките. Когато се прибира вкъщи при децата има само ориз и олио. Десетки сигнали до Столица.bg: Останах без работа, имам две момичета и само ориз и олио Тя звънна в Столица.bg, мислейки, че се обажда в БЧК и през сълзи разказа за трудното положение, в което се намира тя и децата й.  Още на следващия ден от Столична община беше осигурено прясно сготвена храна. "Когато дойдоха в понеделник да ни досесат храната помолих хората от Столична община да я дадат на друг нуждаещ сe, защото на нас добрите хора ни донесоха хранителни пордукти и аз съм сготвила леща", разказа самотната майка. Тя бе подкрепена от Цветомир Денчев, Петромир Джунев, Ирина Гороломова, Мария и Мартин Алгафари. Някои от тях на място са занесли храни, други по куриер са изпратили. Също така вече е платен интернета и двете момичета продължават да учат. Дори  и в трудната ситуация, в която бяха децата се редуваха на мобилния телефон на майка си, но не са спирали да учат. "Винаги съм работила и съм се грижила за децата. За мен най-важното е да са здрави и да учат. Обещаха ми работа след извънредното положение. Много ви благодаря", каза доста по-спокойна жената. Столица.bg изказва своята признателност към  Цветомир Денчев, Петромир Джунев, Ирина Гороломова, Мария и Мартин Алгафари. С добри хора като вас винаги има надежда и в най-трудните житейски ситуации! Благодарим ви!

comment 0
visibility 1057
чистене

Добротворци призовават: Нека отбележим 3 март, като изчистим край домовете си

Добротворци от столичния район "Изгрев" предлагат на всички столичани как да отбележат идващия 3 март. А именно- като всеки изчисти и облагороди пространство край дома си (детската площадка в близост, градинката зад блока, лехичката край входа, околоблоковото пространство и т.н). Става дума за хората, обединени в инициативата "Бъди общественополезен". Тя стартира символично на 3 март миналата година. Тази година добрите дела продължават. А стартът на сезона е точно на националния празник, пишат от инициативата в социалната мрежа.    "Какво по-родолюбиво от това на националния празник да се погрижим за общия ни дом, където прекарваме времето за отдих, където играят нашите деца или сядат за почивка нашите родители, приятели, съседи", гласи посланието. Инициативата среща подкрепа и от администрацията на район "Изгрев"  

comment 0
visibility 3886
Сервиз за пейки

Добротворците от Destructive Creation реновираха над 100 пейки само в София

  За няколко месеца  момчетата с добри сърца  от Destructive Creation са реновирали повече от 150 пейки в междублоковите пространства на София, Пловдив и още няколко по-малки населени места.    По 10 са в кварталите „Борово“ и „Стрелбище“, „Левски“-10, "Хаджи Димитър" са 10-20, 20-30 са в „Дружба-1“. Петдесет са направени по поръчка на спонсор, който е харесал идеята и резултата, разказват от БНР.   Проектът носи любопитното заглавие „Сервиз за пейки“. Всяко от съоръженията за сядане и почивка е ремонтирано (ако е имало нужда) и е боядисано в различен цвят, някои са шарени или с конкретна тема.   Една от последните инициативи на същата формация е свързана с доставяне на туби, напълнени с вода от чешмите пред Минералната баня, към Перник. Акция предвиждат и тази събота.