Инспекторат и районна администрация изчистиха подлеза на гара Искър (СНИМКИ)

photo_library
 • Инспекторат и районна администрация изчистиха подлеза на гара Искър

  Снимка: Фейсбук

 • Инспекторат и районна администрация изчистиха подлеза на гара Искър

  Снимка: Фейсбук

 • Инспекторат и районна администрация изчистиха подлеза на гара Искър

  Снимка: Фейсбук

Бездомници често се настаняват в подземното пешеходно съоръжение, кметът е поискал екипи на 8 РПУ да правят обходи вечер

Подлезът на гара Искър светна от чистота. Съоръжението на улица "Поручик Христо Топракчиев" бе измито и изчистено със съдействието на Столичен инспекторат районната администрация „Искър.

Работниците положиха максимални усилия да се отстранят замърсяванията по подовата настилка и стените, за да изчезне и неприятната миризма. Мястото е трудно за цялостно почистване, тъй като при изграждането на подлеза не е предвидена канализация, която да отвежда водите, обясниха от район Искър.

Районната администрация „Искър“ полага всички усилия според възможностите си, да се грижи за стопанисването на подлеза, който е собственост на Национална компания „Железопътна инфраструктура“. За съжаление железопътната компания не го поддържа по никакъв начин, а подлезът е прилежаща част към гара „Искър“ и без него е невъзможно функционирането й.

Кметът на Искър Ивайло Цеков и от администрацията призовават гражданите да не изхвърлят отпадъци в подлеза и да го използват единствено по предназначение – за преминаване.

"Апелирам и имуществото в подлеза да се пази. Неведнъж осветлението е било изпочупвано и изтръгвано. За последно - само преди няколко месеца", написа във фейсбук Цеков.

В подлеза редовно се настаняват бездомници и тяхна е и до голяма степен замърсяването на пешеходното съоръжение. За набезите от район Искър са Осмо РУ – СДВР, да организират денонощен обход от униформени на мястото.

Граждани, които забелязват нередности също могат да сигнализират полиция или районната идманистрация.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Добротворци: Жители на „Искър“ даряват дръвчета за по-зелен район...

Все повече жители на столичния район „Искър“ проявяват инициатива и даряват малки дръвчета, които да бъдат з...

Прочети още keyboard_arrow_right