Многоетажен паркинг и ремонт на бул. Димитър Пешев планират от столичния "Искър"

-

Снимка: Google

Булеварди в изключително лошо състояние и мизерни общински жилища са сред най-належащите проблеми на столичният район "Искър". Това разказа пред БНР новият кмет на района Ясен Русев.

По думите му общинските жилища, които се намират в непосредствена близост до сградата на районната администрация в „Дружба 1“, са сред най-големите "язви" на района. Състоянието блоковете е болка за жителите на района от години, а опитите на общинарите да се справят с проблема като правят периодични ремонти досега не водят да успех. Причината е, че ползвателите се грижат за поверените им от общината жилища изключително недобросъвестно. Районната администрация планира да избере домоуправители на тези жилища, които да се опитат да се справят с проблемите.

Русев отбелязва и проблем с паркирането в "Дружба" 1 и 2. Плановете на общинарите са да бъде изграден многоетажен паркинг в съседство с поликлиниката, който да реши проблема и хората да има къде да паркират, когато се приберат от работа вечер.

Бул. "Димитър Пешев" е една от ключовите пътни артерии в "Искър", но е в изключително лошо състояние, признава кметът. Ремонтът на пътната артерия, която свързва индустриалната зона и разделя микрорайоните в "Дружба" на 4-и и 5-и , ще бъде заложен в приоритетната програма за цялостна реконструкция. Освен него се планира и ремонт на  връзката на бул. "Искърско шосе" към кв. "Абдовица" и с. Бусманци.

Приоритетно ще се работи и по ул. "Просвета" и ул. "Гурко" (това са влизащата в с. Бусманци улица и излизащата в посока Околовръстния път). Те ще бъдат цялостно реконструирани, защото трафикът там е предимно от тежкотоварни превозни средства. Кърпенето на тези улици не е достатъчно. Те трябва да бъдат подсилени, за да издържат на целият този товар, който понасят, отбеляза районният кмет. Работи се и по изграждането на проект за канализация в с. Бусманци и кварталите "Димитър Миленков" и "Абдовица".

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Зам.-кметът на Искър чете приказки в 163 ОУ "Черноризец Храбър"...

Зам.-кметът на район Искър-Столична община, Александър Иванов чете приказки в четвъртия ден на провеждането на инициат...

Прочети още keyboard_arrow_right