„Игрите и играчките в древността“ представят в Археологическия музей в София

-

Снимка: Столица.bg



Национален археологически институт с музей при Българска академия на науките кани най-малките почитатели на науката Археология на лекция-презентация в събота, 3 февруари, от 12:30 часа. Темата е  „Игрите и играчките в древността“.

Експертите от Археологическия музей в София ще се опитат да отговорят на въпросите с какви играчки са си играели децата през Праисторията и Античността и с какви игри са се развличали малчуганите в Египет, Гърция, Рим. Ще покажат интересни карти, снимки и предмети и ще предоставят на малките посетители възможността да поиграят на игрите, с които човечеството се забавлява от както свят светува.

Музейната програма има продължителност от 1 час и 30 минути и се провежда в три основни модула:
Първият модул стимулира богато опознавателно изживяване на децата и учениците посредством интеракция с оригинални артефакти, с техни реплики и възстановки. Специализираният разказ обяснява науката Археология и представя основните периоди в културно-историческото развитие на българските земи в древността: Праистория, Античност, Средновековие.
Вторият модул включва адаптирани лекции за забавленията на хората в древността – музика, танц, театър, гладиаторски зрелища, детски играчки, ролеви и настолни игри.
Третият модул прилага метода „учене чрез преживяване“. Знанията от тематичния кръг „Игрите и играчките в древността“ са усвоявани от децата и учениците под форма на забавление. Практически занятия по игра на йо-йо, ашици, дама и rota (разновидност на морския шах).

Лекцията е подходяща за деца между 7 и 11 години. За да запазите място е задължително предварително записване на e-mail: kaloyan.pramatarov@gmail.com.

Сред основните цели на музея, в неговия стремеж да популяризира културно-историческото наследство на българските земи, е социализацията на музейните колекции чрез образование, предлагащо знание и удоволствие, подчертават от НАИМ-БАН.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Стефания Колева и Деян Ангелов с вулкан от комични ситуации пред ......

Обичаните актьори Стефания Колева и Деян Ангелов се впускат във взривоопасно приключение от комични ситуации в новия сте...

Прочети още keyboard_arrow_right