Столичният кмет откри ново футболно игрище в кв. Ботунец

Откриване на футболно игрище в Ботунец, район Кремиковци

Снимка: Столица.bg

През 2021 г. в София няма да има училище без физкултурен салон, каза Йорданка Фандъкова

На ново футболно игрище се радват от днес жителите на кв. Ботунец в район Кремиковци. Днес там бе открито новото спортно съоръжение, което е с изкуствена настилка и позволява да се ползва безплатно и целогодишо от деца и възрастни в квартала. Игрището е с осветление и ограда, а единственото желание на местните е то бъде опазено и да се ползва от спортуващите.

На откриването днес присъства и кметът на София Йорданка Фандъкова. Местният кмет призна, че всички се радват и са удовлетворени, тъй като това пространство е било пълно с боклуци, а сега вече децата там ще тренират и спортуват.

"Една от целите на София - Европейска столица на спорта е развитието на масовия спорти  изграждане и условия за масов спорт. За 2019 г. сме изградили общо 16 спортни площадки, от които 12 игрища за футбол. В по голямата си част тте са в населените места около София. Тук е било боклучарник, каза кметът. А сега има прекрасно игрище, което трябва да пазим, защото на него може да играят и тренират и децата и футболния отбор. Преди малко връчих ключа на игрището на спортния местен клуб. Това е един модел, който създадохме. Местният клуб ще отваря игрището за децата, поллзването е базплатно, и в същото време тук да тренират оторите на клуба. Най-важното е да се пази. Заедно с кмета на Ботунец и кмета на район Кремиковвци се надявам да я пазят", каза Йорданка Фандъкова.

Тя припомни, че общо 1,8 млн. лв. са инвестирани от средствата от приватизация през 2019 г. откритата спортна база. Тук не се не включват изгрардените нови физкултурните салони и спортните зали.

"За мен това е важна задача, а също и за програма, защото това означава повече здраве за децата и превенция срешу негативни явления. Надявам се всички районни кметове и кметства да се включат в тази програма и да продължим да работим", призова столичният кмет.

Пред 2020 г. ще продължим с инвестициите в спортна инфраструктура, както и в площадките на открито, така също и в спортните зали. Имаме заложени средства за приключване на строителството на басейна и физкултурния салон на 30 училище, физкултурен салон в училище 100, така че както сме поели анажимент през 2021 г. да няма училище в София без физкултурен салон. Близо сме до финала да изпълним една задача за развитие на ученическия, детския и детско-юношеския спорт", допълни Фандъкова.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Как смятате, че трябва да е таксуването след въвеждането на новата тикет-система в София?
 • На разстояние (38%, 119 Гласове)
 • На време (15%, 48 Гласове)
 • И двете (разстояние и време) (17%, 53 Гласове)
 • Сега си е добре, да остане фиксирана цената (25%, 79 Гласове)
 • Не мога да преценя (4%, 11 Гласове)
Общо гласували: 310 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Започна строежът на детска градина за две групи в "Сеславци" (СНИ......

Нова детска градината за две групи започна да се строи в квартал "Сеславци" на район "Кремиковци". Сградата е разполож...

Прочети още keyboard_arrow_right