Горублянци харесаха ПУП-а, арх. Здравков присъства на обсъждането

Обществено обсъждане на проекта за ПУП на Горубляне

Снимка: mladost.bg

В Горубляне жителите останаха доволни от представения вчера проект за ПУП в квартала. Той е изготвян съвместно с Инициативен комитет "Горубляне" и бе приет доста одобрително, споделиха пред Столица.bg граждани, присъствали на обсъждането. В залата на читалище "Васил Левски" за първи път бе и главният архитект на София Здравко Здравков. Той отговори на всички въпроси и обясни детайлно какво предвижда ПУП-ът.

На дискусията присъстваха вр. и. д. кметът на Младост арх. Румен Русев, арх. Терзиев и експерти от НАГ.  Като цяло местните жители бяха доволни най-вече от присъствието на арх. Здравков, който отдели много време за детайли около Подробния устройствен план.

Хората харесаха плана и очакванията са да се приеме без да се губи време, защото няма процедури по отчуждаване. Щом бъде одобрен Столична община автоматично придобива уличната мрежа и веднага може да започне изграждането. Така още през следващата година регулацията може да започне да се реализира, споделиха пред Столица.bg от Инициативния комитет.

Оказва се, че терените в Горубляне вече веднъж са регулирани и втори път не може без съгласието на гражданите. Затова ПУП-ът е по чл. 16 от ЗУТ. Неочаквано всички собственици са се съгласили да дарят от имотите си и затова Планът безпроблемно може да влезе в сила. В проекта няма изненади и всичко  беше така както сме го обсъждали на срещи в НАГ, коментираха горублянци. 

ПУП-ът предвижда между парк "Изток" и бул. Копенхаген" да  има булевард, който ще стига до Околовръстното и ще разтовари движението по Цариградско шосе. Писмени сттновища, предложения и мнения могат да се подават до 7 юни 2019 г. На 12 юни 2019 г. от 18:30 ч. пак в читалище "Васил Левски" ще бъде заключителната дискусия по проекта, ПУП-а.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Блок в "Младост" пропищя от жена, отглеждаща десетки животни в до......

Жители на „Младост” в София се оплакват от жена, която отглежда десетки кучета и котки в апартамента си....

Прочети още keyboard_arrow_right