В "Надежда“ изграждат най-големия младежки център в София

В "Надежда“ изграждат най-големия младежки център в София

Снимка: Център за изкусва, култура и образование

В столичния район „Надежда“ ще бъде изграден най-големият младежки център в София. Проектът предвижда да бъде разположен в ж.к. „Надежда“ 2, като разширение на Център за изкуства, култура и образование „София".

Най-малко 30 месеца ще продължи дейността на проекта, като целта е да се изгради център, в който младежи на възраст между 13 и 29 години да получават услуги в помощ на личностното развитие и пригодност за заетост, съобщава Радио София.

Минимум 1500 души от София ще бъдат обхванати по проекта, каза Диляна Вучкова - зам.-директор на общинския Център за изкуства, култура и образование (ЦИКО).

„Няма такъв център до момента, който фокусирано да работи с младежи. Това, което сме предвидили ще бъде много полезно за младежите. Прави се, за да им се помогне за личностното развитие, професионалната реализация, ориентирането в пътя в живота и да даде едно различно обучение, което извън формалното обучение в училище или университета, ще надгради техните възможности“, добави Вучкова.

Тя допълни, че в момента в страната работят 8 младежки центъра, като до този момент в София не е имало такъв.

„Ще построим едно разширение на сградата ни в „Надежда“, което ще се състои от 2500 кв/м разгъната площ. Ще има различни зали и помещения. Ще има зала със сцена с 200 седящи места. Сградата ще бъде технически оборудвана, с аудио-визуални възможности, такива каквито има може би само в залите на НДК“, каза Диляна Вучкова.

Тя добави, че са предвидени обучения в областите гражданско образование, езикови курсове, лидерски умения, повишаване на дигиталната компетентност и медийната грамотност на младите хора, различни видове клубове и работилници, бизнес консултиране, професионална ориентация и подготовка, арт фестивали и събития, вклюително стартиране на фестивал „София е младите“.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Зимен фестивал на традициите в София: Шампионка по баници за трет......

Трета поредна титла за най-вкусна баница спечели Цветанка Недкова от Требич на Зимния фестивола на традициите в кв. Илия...

Прочети още keyboard_arrow_right