Експертен съвет на МК одобри поректа за възстановавяне на банята в Овча купел

Експертен съвет на МК одобри поректа за възстановавяне на банята в Овча куп

Снимка: Фейсбук

Предстои конкурс по ЗОП за избор на изпълнител на ремонта

Още една административна процедура преключи и стартирането на ремонта на банята в Овча купел ще може да започне. Добрата новина съобщи в социалната мрежа кметът на район Овча купел Ангел Стефанов.

Банята в „Овча купел“ се превръща в научен център

Това е новина от последните часове, радостен е кметът. "След дълго чакане и многобройни пречки, днес Идейният проект за адаптация и реставрация на банята в Овча купел беше съгласуван от Специализирания експертен съвет за опазване на недвижимите културни ценности към Министерството на културата", написа Стефанов.

Ще има нова обществена поръчка за изпълнител на ремонта на банята в Овча Купел

Проектът за възстановяване на банята с европейски средства беше връщан неколкократно от Експертния съвет към Министерство на културата. Процедурата по проекта се движи от Регионалния исторически музей и Столична община, а кметството в Овча купел е в постоянно взаимодействие с тях и оказват активна подкрепа и съдействие.

7 млн. лв. за възстановяване и реставрация на минералните бани в София

Реставрацията на минералната баня в Овча купел ще бъде изпълнена по проект BG05M2OP001-1.001-0001 „Изграждане и развитие на център за върхови постижения „Наследство БГ“. Финансирането е безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ с Управляващ орган МОН.

Възстановяват минералните бани в Овча купел и Горна баня до 2020 г. (СНИМКИ)

Сега вече предстой пускането на обществена поръчка за избор на изпълнител и кметът на Онча купел се надява дейностите по възстановяването на банята да премине бързо и безпроблемно.

"Надявам се скоро да ви съобщя добри новини и за банята в Горна баня", оптимист е Ангел Стефанов и за бъдещето на минералната вода в планинския квартал.

Има кандидат за възстановяването на минералната баня в Горна баня

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

В „Овча купел” компенсират неприети деца в градините...

Ако през учебната 2021/2022 г. детето Ви не е прието в държавна или общинска детска градина или училище поради липса на ...

Прочети още keyboard_arrow_right