Нов графит украси сградата на 61 ОУ на бул. "Ломско шосе" в София

-

Снимка: Facebook

Красив стенопис на растения и животни, включени в Червената книга на Република България, украси сградата на столичното 61 ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ от към бул. "Ломско шосе".

Графитът показва Къдроглав пеликан със статут критично застрашен вид; Бухал със статут застрашен вид; Вълк- застрашен вид; Кафява мечка - застрашен вид; Европейски лалугер- уязвим вид; Пясъчна лилия - застрашен вид и Еделвайс също застрашен вид.

Творбата е с площ от близо 150 кв. м. Картината е създадена от художествен екип на "140 ideas". Проектът е осъществен със съдействието на Sofia Graffiti Tour и с подкрепата на Столична община, част е от Календара на културните събития в София.

Инициативата за новият графит е на екипа на район "Връбница" и е вдъхновена от природата, необходимостта от опазването ѝ и като превенция на неестетическото и безразборно рисуване върху сгради. "Надяваме се събитието с художествен акцент да възпитава в дух на устойчива екологична култура и да съдейства за един нов вид гражданско съзнание, чийто ефект излиза извън границите на столичния район. Целим информиране и популяризиране на опазването на природата по нетрадиционен начин", заяви кметът на района Младен Младенов.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Два от автобусите по линията с. Волуяк - ж.к. "Обеля" вече са нов......

Два от четирите автобуса по линия 150, които свързват с. Волуяк с метростанцията в ж.к. "Обеля", вече са нови, съобщи за...

Прочети още keyboard_arrow_right