Лекция за Ньойския договор в НБУ в София

Лекция за Ньойския договор в НБУ в София

Снимка: Столица.bg

Организатор на лекцията е департамент „Право“

На 1 декември от 9 ч. Нов български университет  ще проведе онлайн публична лекция „Ньойският договор – край или начало?“.

Организатор е департамент „Право“. Лектори ще бъдат проф. д-р Екатерина Михайлова, доц. д-р Ивайло Стайков, доц. д-р Катерина Йочева, доц. д-р Петя Неделева, модератор доц. д-р Катерина Йочева. Участници ще са студенти от департамент „Право“, съобщиха от университета.

Отбелязване на 102-та годишнина от подписването на 27 ноември 1919 г. на Ньойския мирен договор между България и Съюзните и сдружени сили, с който се слага край на участието на Царство България в Първата световна война и същевременно се слага край на мечтата за национално обединение. Създаването на Обществото на народите (ОН) и на  Международната организация на труда (МОТ) са едно ново начало за човечеството. Лекторите са изследователи-юристи с особено траен интерес към темата на лекцията.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Майката на Александра: Благодаря ви, мили хора, вашата обич ще въ......

Благодарение на стотиците дарилители е събрана кръвта за животоспасяващите операции на Александра Нинова. Момичето бе бл...

Прочети още keyboard_arrow_right