Нови областни управители имат София и София-област

-

Снимка: МС

На своето заседание днес Министерският съвет прие решение, с което назначава 25-има областни управители, като от тях 17 са заемали тази длъжност и в предишен период. Със същото решение на Министерския съвет се освобождават от длъжност съответните досегашни областни управители.

За областен управител на област София е назначен отново Митко Михайлов, който заемаше поста до януари 2022г. Михайлов притежава висше икономическо и юридическо образование, както и дългогодишен административен и управленски опит. Заемал е ръководни длъжности в администрациите на Министерството на финансите и Министерството на младежта и спорта.

За областен управител на Софийска област е назначен Радослав Стойчев. Той също е заемал поста до януари 2022 г. Преди това е бил е народен представител в 43-ото и 44-ото Народно събрание. През 2011 г. – 2014 г. е зам.-кмет на община Самоков. Притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ по „Икономика и организация на труда“ от УНСС.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

В София и в страната: РЗИ отново ще проверява за продажбата на ра......

Регионалните здравни инспекции незабавно да започнат проверки за въведената забрана за продажба и употреба на райски газ...

Прочети още keyboard_arrow_right