Прошко Прошков: Решението за Перник е добро и възможно за осъществяване

Стоп кадър

Снимка: Нова ТВ

Коментар за решението на водната криза в Перник направиха Борис Бонев и Прошко Прошков, председател на Комисията по инженерна инфраструктура в СОС в студиото на Нова ТВ.

Според тях, столицата не може да даде цялостно решени на водната криза в Перник. Този план ще гарантира  нужните за грана количества вода. Кризата ще се задълбочи, ако не бъде изградена връзката. Кризата определено ще се задълбочи. Няма да е приемливо от морална гледна точка да се откаже помощта за Перник, още повече, че това няма да има отрицателно въздействие върху водния баланс на столицата.

Независимият общинският съветник Борис Бонев споделя, че хората са притеснени, тъй като всички говорещи дават гаранции, а как ще гарантират, че няма да се появи проблем за София.

 Прошко Прошков каза, че ще е спекулация да се посочи каква е вероятността София да изпадне в положението на Перник. И сега при авария на Рилския водопровод има затруднения във водоподаването за столицата. Бонев допълни, че Перник е без вода днес, въпреки че преди години язовир „Студена“ преливаше, благодарение на лошо управление. Не трябва това да се допуска и в София.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

На Терминал 1 на Летище София има отделен коридор за идващите от ......

Пристигащите пътници от Италия на Терминал 1 на Летище София ще минават през отделен коридор, съобщава БНР. Това се пра...

Прочети още keyboard_arrow_right