Започна изграждането на площадка за къртицата на метрото, затваря се локалното на Цариградско

Започна изграждането на площадка за къртицата на метрото, затваря се локалн

Снимка: Столица.bg

И изграждането на стартовата площадка за работа на тунелопробивната машина "Витоша"за новия участък на метрото от Цариградско към Слатина започна от днес. Това налага затваряне и на участък от локалното платно при Окръжна болница.

За движение на автомобили и автобуси на градския транспорт се затваря участък от локала на бул. „Цариградско шосе". Това налага и промяна на маршрутите на автобусни линии №№ 73, 84, 184 Н1 и тролей № 5

Тунелопробивната машина за тунелите на подземната железница ще влезе откъм Цариградско шосе. В близост до нея ще бъде новата метростанция № 6 заедно с буферен паркинг за 250 автомобила.

Стартовата площадка е в близост до локалното платно на бул. „Цариградско шосе" между бензиностанция OMV и "Макдоналдс".

Заради строителните дейности от днес - 6 янари 2024 г., се забранява влизането на пътни превозни средства по локалното пътно платно на бул. „Цариградско шосе" между ул. „Димитър Моллов" и транспортния изход на "McDonalds". Движението ще се извършва по новоизграден обходен път, който ще замества затворения участък и ще осъществява връзка на локалното платно и бул. "Цариградско шосе". Промените на движението ще продължат в рамките на 2 години и половина.

Временните промени на маршрутите на тролеите обслужващи линия № 5, автобусите от линии №№ 84, 184 и 73, както и автобусите от нощната линия Н1 също се въвеждат от днес .

Маршрутът на тролейбусна линия № 5 се скъсява до УМБАЛ „Св. Анна". Тролеите ще се движат от надлез „Надежда" по действащия маршрут до кръстовището на локалното пътно платно на бул. „Цариградско шосе" с ул. „Димитър Моллов" и надясно по ул. „Димитър Моллов" до крайната станция на тролейбусна линия № 3 двупосочно. СХЕМА 2

Маршрутът на автобусна линия № 73 се удължава до ж.к. „Младост 2" като ще обслужва част от спирките на тролейбусна линия № 5.

➢ В посока ж.к. „Младост" автобусите ще се движат от ж.к. „Овча купел 2" до крайната спирка „Ж.к. "Младост 1" по действащия маршрут, където ще имат престой за зареждане в рамките на 6 минути и продължават по ул. „Андрей Сахаров" и по ул. „Свети Киприян" по маршрута на тролейбусна линия № 5 до крайната станция в ж.к. „Младост 2";
➢ В посока ж.к. „Овча купел" автобусите ще се движат от ж.к. „Младост 2" по маршрута на тролейбусна линия № 5 до спирка „Ж.к. "Младост1". Оттам ще продължават по действащия маршрут до кръстовището на ул. „Йерусалим" с ул. „Митрополит Серафим Сливенски", наляво по ул. „Митрополит Серафим Сливенски" до ул. „Д-р Стефан Чомаков", наляво по ул. „Д-р Стефан Чомаков", надясно по ул. „Димитър Моллов" и наляво по локалното пътно платно на бул. „Цариградско шосе" по маршрута до ж.к. „Овча купел 2". СХЕМА 3

Тролейбусите от линия № 5 и автобусите от линия № 73 ще спират на всички съществуващи автобусни и тролейбусни спирки в променените участъци на маршрутите.
Спирка „УМБАЛ Св. Анна" в посока център ще се измести на ул. „Димитър Моллов", на 40,00 метра преди локалното платно на бул. „Цариградско шосе".

Автобусните от линии №№ 84 и 184 в посока летище София ще се движат по променени маршрути. Автобусите ще се движат от ул. „Ген. Гурко" по обичайните си маршрути до спирка „Хотел "Плиска", оттам направо по централното пътно платно на бул. „Цариградско шосе" до пътния възел с бул. „Александър Малинов" и надясно по бул. „Христофор Колумб" по действащите маршрути до летище София двупосочно. СХЕМА 4
Автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни и тролейбусни спирки в променения участък.

Интервалът на движение на автобусна линия № 73 се намалява от 13 – 14 минути на 9 – 10 минути. Тролейбусна линия № 5 запазва интервала си на движение, а интервалът на движение на линии №№ 84 и 184 се увеличава от 20 на 24 минути.

Автобусите от нощна автобусна линия № Н1 ще се движат по променен маршрут в посока ж.к. „Люлин 1, 2", както следва: от ж.к. „Младост 4" по действащия маршрут до кръстовището на бул. „Александър Малинов" с бул. „Андрей Сахаров", направо по бул. „Александър Малинов", надясно по централното пътно платно на бул. „Цариградско шосе" и от Площад на авиацията по действащия маршрут до ж.к. „Люлин 1,2" двупосочно.

Автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни спирки в променения участък на маршрута.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
 • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
 • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
 • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
 • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
 • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Олимпийски шампиони и легедарни спортисти на велошествие за по-ч......

Десетки популярни спортни звезди на България ще поведат колоната на Велошествието „София кара колело за по-чист въ...

Прочети още keyboard_arrow_right