Тема: движение

comment 0
visibility 415
забранено паркирането

Посещение на грузинския Президент променя движението

Заради официалното посещение на Президента на Грузия се налага промяна в организацията на движението в столицата в периода 15 – 17 март, съобщават от Пресцентъра на Столична община. Ще бъде забранен престоя и паркирането на автомобили, както следва:  От 14.00 часа на 15.03.2020 г. до отпътуване на делегацията на 17.03.2020 г. на паркинга на „София Хотел Балкан“. От 07.00 до 10.30 часа на 16.03.2020 г.: - на ул. „Оборище” между ул. Г.С.Раковски” и пл. „Св. Александър Невски”; - на северозападната дъга на паркинга на пл.”Св. Александър Невски” между ул. „Оборище” и ул. „11-ти август”. От 10.00 до 17.00 часа на 16.03.2020 г. на ул. „Шейново“ между ул. „Сан Стефано“ и ул. „Кракра“  От 09.00 до 10.30 часа на 16.03.2020 г. да се забрани влизането на пътни превозни средства по ул. „Оборище” между ул. Г.С.Раковски” и пл. „Св. Александър Невски”.

comment 0
visibility 705
Кръстовище в Овча купел

Кръстовище в Овча купел без светофар е ад за `шофьорите (СНИМКИ)

Столично кръстовище е ад за шофьори и пешеходци. На пресичащите се улици няма светофар и пешеходна пътека. Такава е картинката на "Монтевидео" и ул. "Маестро Кънев" в Овча купел. За ежедневните екшъни, агресия, катастрофи и пътния ад алармират граждани в платформата за сигнали helpbook.info. "Хората от квартала всеки ден ставаме свидетели на опасни ситуации поради липсата на знак, забраняващ престоя и паркирането на ъгъла на ул. "Маестро Кънев" откъм бул. Монтевидео", сигнализира гражданин в платформата и прилага снимки на безумното движение. На "Маестро Кънев" редовно има най-малко по три паркирали коли, които пречат на видимостта. Така от две ленти за движение само една може да се ползва, а улицата е двупосочна. "Постоянно се случва, завиващи по "Монтевидео" и "Маестро Кънев" автомобили  да се сблъскват челно, тъй като няма място за разминаване, няма и добра видимост заради спрелите бусове и леки коли. Инцидентите не са рядкост, а невъзможното разминаване води агресия между шофьорите.", коментират живеещи в Овча купел. Хората от квартала искат да се постави знак, с който да се забрани спирането на и около кръстовището. Затруднени са и пешеходците, тъй като няма откъде да преминат поради липса на светофар и пешеходна пътека.

comment 0
visibility 3062
Ремонт

Движението по Околовръстното се ограничава до края на лятото

Движението между 34-ти и 36-ти километър от столичното околовръстно, в района на Герман, ще бъде двупосочно в платното към АМ „Тракия“ - жк. „Младост“ до 24 август, съобщават от АПИ. Ограничението на скоростта ще е до 50 км/ч. Заради разширяване на участъка е затворено платното от „Младост“ към АМ „Тракия“. Изисква се внимание от страна на водачите при шофиране, както и спазване на пътната сигнализация, за да се гарантира безопасността при движение в ремонтираната отсечка. Ремонтът е част от изграждането на над 6 км от Софийския околовръстен път II-18 в отсечката от пътен възел „Цариградско шосе“ до пътен възел „Младост“, който започна през октомври миналата година.

Реклама
comment 0
visibility 1922
Протест на 5 медицински сестри затвори "Цар Освободител"

Ще скачат ли още мед сестри от прозорците в София (СНИМКИ)

Протестиращите 5 медицински сестри с нищо не помогнаха на колежките си, а напротив, с действията си урониха престижа на професията. След неуспешен опит за изнудване дамите продължиха да стоят в Партийния дом. След сутрешния лош цирк медицинските сестри останаха и пяха, кряскаха изтърката фраза и се хилиха на коментарите в социалните мрежи за действията им. Бяха обградени с все по-малко журналистическо внимания. Две съсловни организации - Български лекарски съюз и Столична лекарска колегия призоваха правителството да не се поддават на шантаж и натиск от 5 медицински сестри с неясна принадлежност и легитимност. Явно най-нестабилната психологически - Бойка Анастасова, излезе тази сутрин от външната страна прозореца на първия етаж на Партийния дом и показа порязан пръст. Естествено за нея нямаше никаква заплаха. Заплахата бе за полиция, пожарна и най-вече за преминаващите през "Цар Освободител", защото движението беше спряно и хората трябваше да въртят през половин София в час пик, когато отиват на работа. Заплахата беше и за НСО! Всъщност единственото полезно нещо беше, че Бойка показа, че структурата, която пази държавници и политици не е готова да се справи с елементарен емоционален срив на недоспала медицинска сестра. Та Бойка Анастасова искаше камери, за да я видят роднините й и да стане известна. А изобщо разбра ли колко "благословии" отнесе, докато висеше на прозореца и си говореше по телефона с телевизия? Защо столичани трябва да плащат за нейните прищевки и "исканията" на бутиков протест от 5 медицински сестри. Снощи те затвориха бул. "Дондуков", сутринта "Цар Освободител" и продължават да искат, какво и те не знаят. Дали пък петте от неудовлетвореност няма да решат и довечера пак да скачат от прозорците? Ако търсят популярност и привърженици, този път да отидат на някой по-висок блок в крайните квартали, там сеирджиите ще са повече, а и няма да пречат на движението в центъра на София.

comment 0
visibility 923
Паднало дърво на Симеоновско шосе

Падна дърво на Симеоновско шосе, след 15 минути е премахнато от АПП (СНИМКИ)

Дърво падна на пътното платно и застраши движението на Симеоновско шосе преди около половин час. След подаден сигнал на мястото веднага е пристигнал екип на "Аварийна помощ и превенция" на Столична община и дървото е премахнато. Звеното е реагирало на сигнала за около 15 минути. Дървото е паднало в района на Ловния парк и е било сухо. Първоначално то е застрашавало движението по пътя, дори се наложило автомобилите да го заобикалят, като навлизат в насрещното платно. От Аварийното звено  са нарязали Дървото, разчистили са пътя и в момента движението е нормално.

comment 0
visibility 1067
Паметник на незнайния воин в София

Заради тържествата за 3 март затварят централни столични улици

Тържествата в столицата за честване на Националния празник започват в 11 ч., съобщава bgonair.  Началото ще е церемонията по вдигане на българското знаме пред паметника на Незнайния воин. Тържествената заря-проверка през паметника на Цар Освободител ще започне в 18.30 ч. Част от централната част на столицата ще е затворена за коли. От 8:00 часа до 12:00 ч. се забранява влизането на автомобили по улиците "Оборище" и "Московска" между булевард "Васил Левски" и улица "Раковски". Затворени остават и част от улиците "11-ти август" и "15-ти ноември".   От 14:00 до 20:00 часа за движение на автомобили се затварят части от булевард "Цар Освободител" и улиците "15-ти ноември", "Аксаков", "Шишман", "6-ти септември" и "Хаджи Димитър".   От 18:30 ч. ще е забранено движението по ул. "Аксаков" между ул. "Г. С. Раковски" и ул. "Дякон Игнатий".  

comment 0
visibility 955
Забранено влизането

Затварят ул. „Буховско шосе“ между с. Яна и гр. Бухово

Временно се налага промяна в организацията на движението за ул. „Буховско шосе“ между с. Яна и гр. Бухово, съобщиха от пресцентъра на Столична община.   От 29.02.2020 г. до 01.03.2020 г. /включително/ се забранява влизането на пътни превозни средства по ул. „Буховско шосе“ между с. Яна и гр. Бухово. Причината за това е премахване на съоръжение. Изпълнителят е длъжен да постави необходимите пътни знаци, съгласно одобрения проект за временна организация на движението От 29.02.2020 г. до 01.03.2020 г. /включително/ се променя маршрутът на автобусна линия № 90 (в посока гр. Бухово се скъсява до с. Яна), както следва: от АП Малашевци по маршрута до кръстовище ул. „Юрий Гагарин“ - ул. „Буховско шосе“ (в с. Яна), наляво по ул. „Буховско шосе“ и надясно по бул. „Ботевградско шосе“ по маршрута до АП Малашевци. Спирка с код 2262 „Ул. Юрий Гагарин“ става крайна/начална. Автобусите спират на всички съществуващи автобусни спирки в променения участък от маршрута. За маршрута на автобусна линия № 90 се закриват спирки: - 0504 „Град Бухово“ – начална/крайна; - двупосочна 2683 и 2684 „Ул. Захари Попов“; - двупосочна 0992 и 0993 „Културен дом“; - двупосочна 1356 и 1357 „По желание“; - двупосочна 2375 и 2376 „Шлаков цех“; - 2263 „Ул. Юрий Гагарин“ в посока АП Малашевци; - 0951 „Кметство село Яна“ в посока АП Малашевци; - 2817 „Ул. Ботевградско шосе“ в посока АП Малашевци.

comment 0
visibility 22642
промени в движението

Променят движението по Софийски околовръстен път заради строителни дейности

Заради строително монтажни дейности, възложени от АПИ, на Софийски околовръстен път между бул. „Цариградско шосе“ и ул.„Бизнес парк София“ от 04.03.2020 г. до 24.08.2020 г се въвеждат промени в организацията на движението. Това съобщиха от Столична община.   Ето къде и кога точно:    - забранява се влизането на пътни превозни средства по източното пътно платно на Околовръстен път между бул. „Цариградско шосе” и ул. „Лозен“ като движението се извършва двупосочно в по една пътна лента в посока в западното пътно платно на Околовръстен път в посочения участък;   - забранява се влизането на пътни превозни средства по ул.“Стар Лозенски път“ между Околовръстен път и ул.„Висо“  

comment 0
visibility 984
бул. Константин Стоилов

Променят движението по бул. "Константин Стоилов" заради ремонт на водопровод

Заради реконструкция на водопровод по западното пътно платно на бул. „Константин Стоилов“ между ул. „Панагюрище“ и бул. „Сливница“ се въвеждат промени в организацията на движение, съобщиха от Столична община.Ето кога и къде точно:    - от 04.03.2020 г. до 18.03.2020 г. /включително/ се забранява влизането на пътни превозни средства по западното пътно платно на бул. „Константин Стоилов” между ул. „Панагюрище“ и бул. „Сливница“.   Движението ще се извършва по обходни маршрути:   - от ул. „Каменоделска“ по ул. „Козлодуй“, ул. „Г.С.Раковски“, бул. „Сливница“;   - от ул. „Каменоделска“ по ул. „Индустриална“, ул. „Владайска река“, бул. „Сливница“.    

comment 0
visibility 1516
паметник Цар Освободител

Промени на движението за тържествата за 3-ти март в столицата

На 3-ти март заради тържествата за Националния празник ще настъпят някои промени в организацията на движение. Ще бъде забранено влизането на автомобили в двете посоки, престоят и паркирането, както следва: От 08.00 часа до 12.30 часа на 03.03.2020 г.: - по ул. „Оборище” между бул. „Васил Левски” и ул. „Г.С. Раковски”; - по ул. „Московска” между бул. „Васил Левски” и ул. „Г.С. Раковски”; - по ул. „11-ти август” между бул. „Княз Ал. Дондуков” и пл. „Св. Ал. Невски”; - по ул. „15-ти ноември” между бул. „Цар Освободител” и пл. „Св. Ал. Невски”;  От 14.00 часа до 20.00 часа на 03.03.2020 г.: - по бул. „Цар Освободител” между бул. „Васил Левски” и ул. „Г.С. Раковски”; - по ул. „15-ти ноември” между бул. „Цар Освободител” и пл. „Св. Ал. Невски”; - по ул. „Аксаков” между бул. „Васил Левски” и ул. „Г.С. Раковски”; - по ул. „Цар Шишман” между ул. „Славянска” и пл. „Народно събрание”; - по ул. „6-ти септември” между ул. „Славянска” и бул. „Цар Освободител”; - по ул. „Хаджи Димитър” между бул. „Васил Левски” и ул. „Цар Шишман”.   От 11.30 до 12.30 часа на 03.03.2020 г. по ул. „Леге” между ул. „Съборна” и пл. „Атанас Буров”.    От 12.00 часа на 02.03.2020 г. до 07.00 часа на 03.03.2020 г. на северозападната дъга на пл. „Св. Ал. Невски“ между ул. „Оборище” и ул. „11-ти август” - половина част.  От 07.00 часа до 12.30 часа на 03.03.2020 г.: - на паркинга на пл. „Николай Гяуров”;  От 07.00 часа до 21.00 часа на 03.03.2020 г.: - на паркингите на пл. „Народно събрание”; - на паркингите на пл. „Св. Александър Невски” и да се закрият базарите за художествени произведения; - на ул. „Оборище” между ул. „Г.С. Раковски” и бул. „Васил Левски”.    От 20.00 часа до приключване на мероприятието на 03.03.2020 г.  се забранява влизането на пътни превозни средства по бул. „Цар Освободител” между ул. „15-ти ноември” и ул. „Г.С.Раковски”, само при необходимост и по преценка на отдел „Пътна полиция” при СДВР.

comment 0
visibility 642
Национален стадион "Васил Левски"

ЦСКА 1948 - Монтана променя движението около ст. "Всил Левски"

Създава се организация на движението заради футболна среща на 27 февруари т. г., четвъртък, между ЦСКА 1948 и Монтана на Националния стадион „Васил Левски”. Мачът е от 17.30 часа. От 14.30 до 20.30 часа на 27.02.2020 г. се забраняват престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на участниците в мероприятието на моста пред Национален стадион „Васил Левски”; От 17.00 часа на 27.02.2020 г. до приключване на футболната среща, само при необходимост и по преценка на ръководството на СДВР ще се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки, с изключение на автобусите на масовия градски транспорт по: ул. „Ген. Гурко” между бул. „Васил Левски” и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”; бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” между пл. „Орлов мост” и бул. „Черни връх”; бул. „Драган Цанков” между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и бул. „Пейо К. Яворов”.

comment 0
visibility 471
автобус

Организация на движението за празника Джамала в с. Волуяк

Забранява се влизането на пътни превозни средства по ул. „Зорница“ в участъка между ул. „Свобода“ и улицата покрай читалището за времето от 09.30 ч. до 13.00 ч. на 01.03.2020 год., съобщават от Пресцентъра на СО. Маршрутът на автобусна линия № 150 (посока ж.п. гара „Волуяк“) ще бъде променен от ул. „Зорница“ наляво по ул. „Свобода“, надясно по улицата покрай читалището и наляво по ул. „Зорница“ към плодохранилището двупосочно. Ще бъде разкрита двупосочна спирка в района на променения маршрут.

comment 0
visibility 445
забранено паркирането

Променят движението заради посещение на кипърския Президент

Официалното посещение на Президента на Република Кипър ще наложи някои промени в организацията на движение в столицата в сряда, 26 февруари, съобщават от Пресцентъра на Столична община. От  08.00 до 12.00 часа на 26.02.2020 г.  ще бъде забранен престоят и паркирането на автомобили: - на ул. „Искър“ между ул. „Бачо Киро“ и ул. „Веслец“; - ул. „Бачо Киро“ между ул. „Искър“ и ул. „Екзарх Йосиф“.

comment 0
visibility 688
забранено паркирането

Заснемането на филмова продукция затруднява движението в София

Заради снимките на филмова продукция в София, се променя организацията на движение както следва:   От 19.00 часа на 25.02.2020 г. до 19.00 часа на 26.02.2020 г. се забранява престоят и паркирането на автомобили, с изключение на колите на снимачния екип и извън местата в режим на платено паркиране „служебен абонамент“ на ул. „Петър Станчев“ между бул. „Джеймс Баучър“  и ул. „Червена стена“

comment 0
visibility 532
Александър Невски

Посещението на Президента на Кипър променя организацията на движение

Заради официалното посещение на Президента на Република Кипър се налагат някои промени в организацията на движението в столицата, съобщават от пресцентъра на Столична община. Ще бъдат забранени престоя и паркирането на автомобили както следва:   - от 17.00 часа на 24.02.2020 г. отпътуване на делегацията на 26.02.2020 г. на паркинга на „София Хотел Балкан“.   - От 07.00 до 10.30 часа на 25.02.2020 г.:   - на ул. „Оборище” между ул. Г.С.Раковски” и пл. „Св. Александър Невски”;   - на северозападната дъга на паркинга на пл.”Св. Александър Невски” между ул. „Оборище” и ул. „11-ти август”.   От 08.00 до 12.30 часа на 26.02.2020 г. на ул. „Бачо Киро“ № 30. От 09.00 до 10.30 часа на 25.02.2020г. се забранява влизането на пътни превозни средства по ул.„Оборище” между ул. Г.С.Раковски” и пл. „Св. Александър Невски”.

comment 0
visibility 513
Ремонт по Г. М. Димитров

Движението по "Г. М. Димитров" е в една лента заради ремонт

Шофьорите да карат внимателно по столичния бул. "Г. М. Димитров". Пътят е мокър, хлъзгав, а има и ремонт, видя Столица.bg. Движението е само в една лента в участъка от кръстовището с "Драган Цанков" към Дианабад. Там има заграждения и ограничение, тъй като се прави ремонт. участъкът започва на около 100 метра след метростанцията. Временно се стеснява за движение участък от бул. „Д-р Г. М. Димитров” заради строително монтажни работи за топлозахранване и абонатна станция за жилищна сграда в район „Изгрев“, , ул. „157“ . Въвеждат се промени в организацията на движение: От 18.02.2020 г. до 03.02.2020 г. /включително/ се забранява влизането на пътни превозни средства по крайна дясна пътна лента на бул. „Д-р Г. М. Димитров” между ул. „157“ и ул. „Проф. Х. Попйорданов“ в посока ул. „Никола Габровски“.

comment 0
visibility 432
забранено паркирането

Събитие променя организация на движението в столицата

Заради събитие на 28 февруари ще се наложат някои промени в организацията на движение в столицата, съобщават от Пресцентъра на Столична община.  От 09.00 до 13.00 часа на 28.02.2020г. се забранява престоят и паркирането на автомобили на ул.„Шипка” между ул. „Св. Климент Охридски” и ул. „Сан Стефано”, с изключение на автомобилите на участниците в събитието.

comment 0
visibility 622
Национален стадион "Васил Левски"

Футболна среща на Националния стадион променя движението

Футболната среща на 17 февруари, понеделник, на Национален стадион „Васил Левски” ще наложи промяна в организацията на движение в района. От 14.00 до 21.00 часа на 17.02.2020 г. се забранява престоят и паркирането на автомобили, с изключение на автомобилите на участниците в мероприятието на моста пред Национален стадион „Васил Левски”;   От 17.00 часа на 17.02.2020 г. до приключване на футболната среща, само при необходимост и по преценка на ръководството на СДВР се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки, с изключение на автобусите на масовия градски транспорт по:   - ул. „Ген. Гурко” между бул. „Васил Левски” и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”;   - бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” между пл. „Орлов мост” и бул. „Черни връх”;   - бул. „Драган Цанков” между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и бул. „Пейо К. Яворов”.    

comment 0
visibility 514
Национален стадион "Васил Левски"

Организация на движението за дербито на Националния стадион

Заради дербито на Националния стадион в столицата на 15 февруари, събота, се налага промяна в организацията на движение в района. От 08.00 до 17.00 часа на 15.02.2020 г. се забранява престоят и паркирането на автомобили, с изключение на автомобилите на участниците в мероприятието на моста пред Национален стадион „Васил Левски”.   От 13.30 часа на 15.02.2020 г. до приключване на футболната среща, само при необходимост и по преценка на ръководството на СДВР се забранява влизането на автомобили в двете посоки, с изключение на автобусите на масовия градски транспорт по:   -  ул. „Ген. Гурко” между бул. „Васил Левски” и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”;   -  бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” между пл. „Орлов мост” и бул. „Черни връх”;   -  бул. „Драган Цанков” между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и бул. „Пейо К. Яворов”.

comment 0
visibility 403
забранено паркирането

Снимки на рекламен клип променят движението в София

Снимките на рекламен клип налагат въвеждане на временна организация на движението в столицата, съобщават от пресцентъра на Столична община. От 07.00 до 19.00 часа на 12 февруари 2020 г. ще бъде забранен престоят и паркирането на автомобили, с изключение на автомобилите на снимачния екип и извън местата в режим на платено паркиране „служебен абонамент“ на ул. „Ангел Кънчев“ между ул. „Солунска“ и ул. „Иван Денкоглу“.

comment 0
visibility 369
забранено паркирането

Събитие на Руското посолство налага промени в движението в София

Заради събитие на посолството на Руската федерация в София се налага временна промяна в организацията на движението, съобщават от пресцентъра на Столична община.  От 12.00 до 21.00 часа на 20 февруари 2020 г. ще бъде забранен престоят и паркирането на автомобили, с изключение на колите на гостите на събитието, по ул. “Никола Мирчев” между бул. “Драган Цанков” и ул. “Ф. Ж. Кюри”. От 18.00 до 21.00 часа на 20 февруари 2020 г. ще бъде забранено влизането на автомобили в двете посоки по ул. “Никола Мирчев” между бул. “Драган Цанков” и ул. “Ф. Ж. Кюри” с изключение на колите на гостите на приема, само при необходимост и по преценка на отдел „Пътна полиция” при СДВР.

comment 0
visibility 458
пуснато движение

Движението на "Орлов мост" и Софийския университет вече е отворено

Възстановено е движението на кръстовището на Ректората и "Орлов мост", съобщиха от Столична община. По рано днес във връзка с преминаване на шествие, кръстовищата бяха затворени за движение. Градският транспорт се движеше с променени маршрути. Автобусите в посока „Младост“ и „Дружба“ бяха отклонени през бул.“Драган Цанков“, ТВ кула, „Цариградско шосе“. Тролейбусите по линии 4, 5, 8 и 11 и автобус 280, 306, 84 и 184 обръщаха преди "Орлов мост".

comment 0
visibility 261
СДВР

„Отрази светлината“ информира за безопасността през зимата

През есента и зимата се стъмва рано, а това е причина за големия брой пострадали пешеходци и велосипедисти, съобщава БНР. Голям риск е пешеходците да се движат в тъмното с тъмни дрехи. Те на практика остават незабележими за шофьорите. Целта на кампанията „Отрази светлина“ е точно да информира гражданите за тази опасност и да намали риска от фатални инциденти в тъмната част на денонощието. Партньор на инициативата е Отдел „Пътна полиция“ – СДВР. комисар Любомир Костадинов споделя, че се цели пешеходците да имат светлоотразителни елементи на дрехите си или да са с дрехи в светли цветове, за да се виждат по-ясно. По време на организирани инициативи ще се раздават светлоотразителни ленти на пешеходци като се започне с учениците. Припомняме, че при тежките инциденти с деца в София през декември, когато едно момиче загина на бул. „Н. Вапцаров“ всички бяха с черни и тъмни дрехи в тъмното.