Тема: движение

comment 0
visibility 15754
Перловската река излезе от коритото, спряно е движението по "Евлоги и Христ

Перловската река излезе от коритото, спряно е движението по "Евлоги и Христо Георгиеви"

Проливният дъжд над София препълни Перловската река и излезе от коритото. В момента е спряно движението по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" в района на Военна академия. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова в социалната мрежа. Екипите на Столичната пожарна и на "дирекция "Аварийна помощ и превенция" на Столична община работят по сигнали за наводнени обекти и завирявания, причинени от разразилата се бря над София. До 23 часа тази вечер са получени над 100 сигнала. Порой в София, аварийното звено е на терен (СНИМКИ и ВИДЕО)Пожарникари и служители на АПП отводняват метростанции, тъй като водата е влязла през входовете. Движението на влаковете в метрото не е спирало. Силната буря промени маршрутите на трамваи №1, 6, 7 и 10. В момента е променен маршрута на трамваите по линии 11 и 12, които се движат до метростанция „Хан Кубрат“. Временно без ток са части от кварталите “Хаджи Димитър”, “Хладилника”, “Кръстова вада”, “Манастирски ливади”, “Св. Троица” и др. Екипи на ЧЕЗ продължават да работят по отрасняване на авариите. Наводнени са мазета и има завирвания по улици в Красно село, Триадица,  Витоша, Люлин и др. От силния вятър има паднали дървета. За щастие до момента няма пострадали хора. Над столицата се изсипа дъжд над 60 л на кв. м. Има и много паднали дървета, буквално изкоренени от бурята.

comment 0
visibility 805
Затварят на етапи движението по Бистришко шосе, ремонтират естакадата

Затварят на етапи движението по Бистришко шосе, ремонтират естакадата

Затворено за движение ще бъде Бистришко шосе заради ремонт на естакадата, предупредиха от Столична община. Там ще се работи по дилатационни фуги и това налага промени в движението. Създадена е организация на движение на естакадата при ул. „Бистришко шосе“ се въвеждат промени в организацията на движение. Влизането на автомобили се забранява:  От 13.07.2020 г. до 22.07.2020 г. по две пътни ленти от дясната страна на южното пътно платно на СОП /посока гр. Пловдив/ на естакадата при ул. „Бистришко шосе“ в участък от 540 метра. Движението на ППС ще се извършва в останалата една пътна лента от пътното платно в същия участък. От 23.07.2020 г. до 30.07.2020 г. по две пътни ленти от лявата страна на южното пътно платно на СОП /посока гр. Пловдив/ на естакадата при ул. „Бистришко шосе“ в участък от 520 метра. Движението на ППС да се извършва в останалата една пътна лента от пътното платно в същия участък. От 31.07.2020 г. до 09.08.2020 г. по две пътни ленти от дясната страна на северното пътно платно на СОП /посока гр. Перник/ на естакадата при ул. „Бистришко шосе“ в участък от 540 метра. Движението на ППС да се извършва в останалата една пътна лента от пътното платно в същия участък. От 10.08.2020 г. до 17.08.2020 г. по две пътни ленти от лявата страна на северното пътно платно на СОП /посока гр. Перник/ на естакадата при ул. „Бистришко шосе“ в участък от 520 метра. Движението на ППС да се извършва в останалата една пътна лента от пътното платно в същия участък.

comment 0
visibility 4456
Заради ремонт на "Тодорини кукли": Местят спирки и променят движението за б

Заради ремонт на "Тодорини кукли": Местят спирки и променят движението за месец

Предстоящата рехабилитация на  ул."Тодорини кукли" от ул. „Александър Екзарх“ до ул. „Витиня“ доста ще усложни шофирането в района. За близо месец - от 5 юли до 5 август, е забранено влизането на коли по южното  платно на ул. „Тодорини кукли" в участъка от ул. „Александър Екзарх“ до ул. „Витиня". Трафикът ще бъде  двупосочен в северното платно на улицата, съобщават от Столична община.    Ето и малко по-конкретно кои спирки ще се местят, кога и къде:  За времето на ремонта  се изместват автобусните спирки по маршрута на рейс 120 с код 2216 „Ул. Тодорини кукли”, с код 1612 „Стадион Г. Аспарухов” и с код 1869 „Ул. Витиня“ в северното платно на ул. „Тодорини кукли" в участъка от ул. „Александър Екзарх“ до ул. „Витиня“ успоредно на съществуващото им положение..      

Реклама
comment 0
visibility 3377
план движение

Разрешават паркирането в участък от бул. „Драган Цанков“

Престоят и паркирането на автомобили в крайна дясна лента на бул. „Драган Цанков” се разрешава от 08:00 до 20:00 часа през почивните дни, официалните празници и обявените от Министерски съвет за неприсъствени дни в периода от 20.06.2020 г. до 01.11.2020 г., съобщават от Пресцентъра на  Столична община. Става дума за мястото между ул. „Никола Мирчев” и бул. „Пейо К. Яворов”, посока Център и касае зоните за престрояване и спирките на масовия градски транспорт. Вторият етап от ремонта на кръстовището при Телевизионната кула започна днес и до 9 септември булевардите "Пейо Яворов" и "Драган Цанков" ще бъдат еднопосочни. Кръстовището ще стане на две нива. Бул. „Пейо Яворов” е затворен за влизането на автомобили в източното му платно в участък от 100 метра преди и след кръстовището на бул."П.Яворов" и бул. „Драган Цанков". Движението е двупосочно в западното пътно платно на ремонтирания булевард. До 9 септември ще бъде забранено движението и по южното платно на бул. „Драган Цанков” в участък от 100 метра след кръстовището на бул."Пейо Яворов" и бул."Драган Цанков" в посока бул. "Г. М. Димитров".

comment 0
visibility 1518
Забранява се паркирането в зоната през НАГ

Забранява се паркирането в зоната през НАГ

Създадена е организация на движението за провеждането на „Урбатон Фест“ на 20 и 21 юни 2020 г., съобщиха от Столична община. От 20.00 часа на 19.06.2020 г. до 22.00 часа на 21.06.2020 г. се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства на: - паркинга пред НАГ, между ул. „Сердика“ и ул. „Искър“; - на ул. „Искър“ по протежение на паркинга пред НАГ. От 20.00 часа на 19.06.2020 г. до 22.00 часа на 21.06.2020 г. се забрани влизането на пътни превозни средства по ул. „Сердика“, в участъка по протежение на паркинга пред НАГ.      

comment 0
visibility 1156
"КвАРТал" затваря ул. Триадица в столицата

"КвАРТал" затваря ул. Триадица в столицата

Столичната ул. "Триадица" ще бъде затворена и спиране и паркиране ще е забранено утре, 20 юни т. г., предупредиха от Столична община. Създадена е организация на движението за провеждане на инициативата за обособяване на културен квартал в София „КвАРТал“. От 15.00 до 22.00 часа на 20.06.2020 г. се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства на ул. „Триадица“ между ул. „Веслец“ и ул. „Сердика“. От 16.00 до 22.00 часа на 20.06.2020 г. се забранява влизането на пътни превозни средства по ул.„Триадица“ между ул.„Веслец“ и ул.„Сердика“.

comment 0
visibility 1453
Национален стадион "Васил Левски"

Ограничават движението около Националния стадион заради мач

Въвежда се специална организация на движението за провеждане на футболната среща на 20.06.2020 г. на Национален стадион „Васил Левски”. От 13.00 до 18.30 часа на 20.06.2020г. се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на участниците в мероприятието на: - моста пред Национален стадион „Васил Левски”; - на ул. „Ген. Гурко“ между бул. „Васил Левски“ и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“. От 15.30 часа на 20.06.2020 г. до приключване на футболната среща, само при необходимост и по преценка на ръководството на СДВР ще се забрани влизането на пътни превозни средства в двете посоки, с изключение на автобусите на масовия градски транспорт по: - ул. „Ген. Гурко” между бул. „Васил Левски” и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”; - бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” между пл. „Орлов мост” и бул. „Черни връх”; - бул. „Драган Цанков” между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и бул. „Пейо К. Яворов”

comment 0
visibility 1287
Вдигат пречещи на движението коли по бул. "България"

Вдигат пречещи на движението коли по бул. "България" (СНИМКИ)

Екипи на Центъра за градска мобилност разчистват автомобили по бул. "България" в район "Триадица", видя Столица.bg.   Паяците вдигат МПС-та, които или са паркирали неправилно, или пък пречат на движението. Акцията е след сигнали на граждани от района.   Хората са недоволни,че заради автомобилите- нарушители  майки с колички или възрастни хора няма къде да минават. 

comment 0
visibility 984
Затварят за коли части от Южната дъга заради миене

Промени в движението по бул. „Царица Йоана“ заради миене

Налага се въвеждане на организация на движението за миене с автоцистерна на бул. „Царица Йоана“ в София в отсечката от бул. „Д-р Петър Дертлиев“ до бул. „Вардар“. Това беше съобщено от пресцентъра на Столична община. От 00.30 часа до 04.30 часа на 14 юни 2020 г. се забранява влизането на пътни превозни средства по бул. „Царица Йоана“ в участъка от бул. „Д-р Петър Дартлиев“ до бул. „Вардар“ (транспортен тунел „Люлин“).

comment 0
visibility 2498
Пуснаха движението в обновения участък от бул. "България"

Пуснаха движението в обновения участък от бул. "България" (СНИМКИ)

  Обновеният участък от бул."България" /ул.“Даскал Стоян Попандреев“/ в посока "Бояна" в отсечката от Околовръстното до моста на р.Боянска е отворен за движение от днес. Ремонтните дейности продължават обаче в платното посока център, съобщават от Столична община.    Какво е направено на обновения участък? Фрезоване, подмяна на бордюри, поставена е метална мрежа в целия участък и е положен нов асфалт. Продължава работа по обновяване на тротоарите и изграждане на велосипедна алея.    Платното на бул."България“ в посока център, в участъка от бул.“Гоце Делчев“ до бул.“Тодор Каблешков“ е планирано де се ремонтира през август на 2020 г., когато трафикът е обичайно по-слаб.    

comment 0
visibility 812
Лъвов мост бул. Сливница

Затварят тунел „Лъвов мост“ заради миене

Тунелът „Лъвов мост“ предстои да бъде измит в събота, 13 юни, съобщават от Пресцентъра на Столична община. От 00.30 часа до 04.30 часа на 13.06.2020 г., събота, ще бъде забранено влизането на автомобили по бул. „Сливница“  в транспортен тунел „Лъвов мост“ в посока ж.к. „Люлин“. Организацията се въвежда във връзка с извършването на дейности по миене на транспортния тунел.

comment 0
visibility 27187
Спират движението по част от Околовръстното заради строеж на надлез

Спират движението по част от Околовръстното заради строеж на надлез

Спира се движението по Южната дъга на Софийския околовръстен път-между пътен възел „Горубляне“ и пътен възел „Младост“, заради строеж на нов надлез. Промяната влиза в сила от неделя и ще важи до 10 септември, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".    Заради строителните работи при 40-ти км. от Околовръстното се спира трафикът и в двете посоки, като преминаващите транзитно автомобили ще бъдат отклонявани от автомагистралите „Струма“, „Тракия“ и „Хемус“ към Северната скоростна тангента. Локалният трафик ще може да използва бул. „Александър Малинов“ и бул. „Цариградско шосе“, както и ул. „Самоковско шосе“ в кв. „Горубляне“ и ул. „Инж. Георги Белов“, които свързват кв. „Горубляне“ и кв. „Младост“. Извършващите се дейности са свързани с разширението на над 6 км от Софийския околовръстен път II-18 в отсечката от пътен възел „Цариградско шосе“ до пътен възел „Младост“, които стартираха през октомври м. г.   С разширението на Южната дъга съществуващият двулентов околовръстен път ще бъде реконструиран в 6-лентов със средна разделителна ивица, разделителни ивици между локалите и директното трасе, 2 локални платна и тротоари. С новото трасе ще се осигури връзка между автомагистралите „Струма” и „Тракия”, ще се улесни транзитният трафик от АМ „Европа“ и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция. Инвестицията е за 142,7 млн. лв. с ДДС и е от републиканския бюджет.    

comment 0
visibility 1500
Промени в движението

Строително - монтажни дейности на жп мост над ул. „Владайска река“ променят движението

Заради изпълнението на проект  за  модернизация на железопътна линия София- Елин Пелин от Национална компания железопътна инфраструктура започват строително –монтажни работи на жп моста над ул. „Владайска река“ .  По време на строителството мостът ще бъде демонтиран и ще бъде изграден нов. От 08.06.2020 г. до 14.09.2020 г. /включително/  се забранява влизането на пътни превозни средства по южното пътно платно на ул. „Владайска река” между ул. „Индустриална” и пл. „Сточна гара”.  От 20.09.2020 г. до 08.01.2021 г. /включително/  се забранява влизането на пътни превозни средства по северното пътно платно на ул. „Владайска река” между ул. „Индустриална” и пл. „Сточна гара”. За времето от 04.30 часа на 08.06.2020 г. до 24.00 часа на 08.01.2021 г. автобусите , обслужващи  линии № 85, 86 и 285 ще се движат по променен маршрут. В посока ж.к. „Връбница 2“ автобусите от линии 85 и 285  ще се движат от крайната станция в ж.к. „Хаджи Димитър“  до кръстовище ул. „Уошбърн“ - ул. „Резбарска“, надясно по ул. „Резбарска“, наляво по ул. „Първа българска армия“, наляво па ул. „Каменоделска“, наляво по ул. „Константин Стоилов“ и надясно по маршрутите до ж.к. „Връбница 2“.  В посока ж.к. „Хаджи Димитър“ автобусите от линии 85 и 285 ще се  движат  от ж.к. „Връбница 2“до площад „Сточна гара“, наляво по ул. „Константин Стоилов“, надясно по ул. „Каменоделска“, надясно по ул. „Първа българска армия“, надясно по ул. „Резбарска“ и наляво по ул. „Ген. Липранди“ и по маршрутите. Маршрутът на автобусна линия № 86 се променя както следва: в посока ж.к. „Свобода“ от АП Малашевци по маршрута до ул. „Резбарска“/ул. „Първа българска армия“, надясно по ул. „Първа българска армия“, наляво по ул. „Каменоделска“, наляво по ул. „Константин Стоилов“ и надясно по бул. „Сливница“ и по маршрута двупосочно. Автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни спирки в променения участък от маршрутите. Закриват се спирки: - двупосочна с кодове 0701 и 0698 „София мел АД“ на ул. „Градинарска“ за автобусни линии № 85, 86 и 285; - с код 1315 „Пл. Сточна гара“ на ул. „Владайска река“ за автобусни линии № 85, 86 и 285; - с кодове 2156 и 2157 „Ул. Ресенска поляна“ на ул. „Резбарска“ за автобусна линия № 86.

comment 0
visibility 1227
магистрала Хемус

В една лента ще е движението в тунел „Топли дол“

Движението в тунел „Топли дол“ в четвъртък, 4 юни, в посока София ще бъде в една посока временно заради ремонт на пожарогасителната и осветителната системи, съобшават от пресцентъра на АПИ. От 9.00 ч до 13.00 ч. движението ще се осъществява в изпреварващата лента. От 13.30 ч до 16.00 ч. движението ще е в двете активни ленти на тръбата. Препоръчва е водачите да се движат внимателно и със съобразена скорост, спазвайки сигнализацията.

comment 0
visibility 3164
Изцяло изгоря бус на столичния бул. Сливница

Изцяло изгоря бус на столичния бул. Сливница

Бус изгоря изцяло на столичния булевард Сливница около 16 часа. Автомобилът се е запалил в движение. За щастие няма пострадали хора и други автомобили. След като пламнал шофьорът веднага е отбил от движението. На мястото веднага е пристигнала пожарна, за да потуши пламъците. Инцидентът е станал малко след Сточна гора. Засега не е известно дали бусът е със софийска регистрация.

comment 0
visibility 1118
подлез НДК

Затварят подлеза на НДК заради миене

Създава се временна организация на движение в столицата в района на транспортния подлез на НДК на бул. “Ген. Скобелев“, съобщават от Столичен инспекторат. Подлезът на НДК на бул. “Ген. Скобелев“ ще бъде затворен за движение на пътни превозни средства в часовия диапазон 00:30 ч. до 04:30 ч в петък срещу събота. Това се налага заради измиването на подлеза. С тази дейност се е заела почистващата фирма за район „Триадица“ – „ЗМБГ“ АД.

comment 0
visibility 4663
От понеделник: Пада ограничението за градски транспорт до 22 часа в София

От понеделник: Пада ограничението за градски транспорт до 22 часа в София

От понеделник пада ограничението градският транспорт в София да се движи само до 22 часа. Това реши на свое заседание Столичният общински съвет. Намаленото работно време се въведе заради извънредното  положение във връзка с коронавируса, съобщи "Монитор".    Общинските съветници гласуваха и от 1 юни да се възстанови движението на автобусите 63, 66, 103 и 505, които отиват до природен парк "Витоша" и до парк "Врана".   За автобусите до "Златните мостове" ще бъде пускан допълнителен курс в обедните часове през делничните дни и намаляват интервалите на движение през уикенда. Автобусите до "Морените" за първа година ще се движат с три курса и в работни дни, а в събота и неделя също с намалени интервали. За тази цел ще бъдат пренасочени двата автобуса от линия 166 към линии 63 и 66. Двете линии ще работят с новото разписание от 1 юни до 31 октомври, а линия №66 ще се движи и в работните дни от 1 юни до 15 септември.    

comment 0
visibility 1224
"Триадица" пита хората за въвеждане на еднопосочно движение по ул. "Енос"

"Триадица" пита хората за въвеждане на еднопосочно движение по ул. "Енос"

Администрацията на "Триадица" иска да разбере какво мислят хората от района за въвеждане на еднопосочно движение по ул."Енос", в посока от ул."Мила родина" към бул."България", с включване в ул."Майор Първан Тошев", в посока към ул."Мила родина". За целта се организира обществено обсъждане чрез допитване.   Всички мнения, становища и аргументи може да бъдат пращани на електронната поща на районната администрация: triaditza@triaditza.org   Всеки може да каже мнението си по поставения въпрос и чрез анонимни анкетни карти, раздадени на домоуправителите на жилищни сгради в обхвата на визирания участък. Ще има сложени и кутии за гласуване на публично-достъпно място в сградата на Районната здравноосигурителна каса-София-град, на адрес :ул.“Енос“№10.   Срокът за събиране на мненията и становищата е до 08.06.2020 г.   Комисия, назначена със заповед на кмета на район „Триадица“ Димитър Божилов ще изготви обобщен доклад за постъпилите писмени становища до 15.06.2020 г.    

comment 0
visibility 1073
Временно затварят подлеза на НДК, ще мият "Ген. Скобелев"

Временно затварят подлеза на НДК, ще мият "Ген. Скобелев"

Затваря се времнно транспортният подлез на НДК, за да бъде измит, предупредиха от Столична община. Забраната за движение влиза в сила от 00.30 часа до 4.30 часа на 30 май т. г. За тези няколко часа се забранява влизането на пътни превозни средства по бул. "Ген. Скобелев" към транспортния подлез на НДК. Целта е да се бъдат измити пътните платна, както и тротоарите и прилежащите площи към спирките на градския транспорт в участъка.

comment 0
visibility 3530
38 отнети шофьорски книжки в София, 9 хванати с алкохол над 1,2 промила

38 отнети шофьорски книжки в София, 9 хванати с алкохол над 1,2 промила

38 шофьорски книжки за отнети само за трите почивни дни в София. Това съобщи директорът на Пътна полиция София комисар Любомир Костадинов на извънреден брифинг в София. Натоварен е много трафикът към и в София. Предприети са всички мерки за гарантиране на сигурността.  "Заедно с жандармерията наблюдаваме трафика. Имаме екипи, които следят за агресивно каране и скорост, както и спиране в аварийните ленти на магистралите", каза Костадинов. За трите празнични дни в на територията на Софияса станали 62 ПТП-та с материални щети. Има 3 души леко пострадали, двама са мотористи и една бутната жена на паркинт.  От КАТ София са издадени 750 акта. Отнатите санарушение шофьорски книжки са 38. Екипи на Пътна полиция са установили 9 шофьора, употребили алкохол над 1,2 промила алкохол. Комисар Ксотадинов съобщи, че има леко увеличение на тежките ПТП-та в София в сравнение с времето, през което действаха засилените мерки срещу разпространението на COVID-19.

comment 0
visibility 1298
Засилен трафик към София, от Тракия отбиват през Нови Хан

Засилен трафик към София, от Тракия отбиват през Нови Хан

Засилен трафик към София се очаква днес в последния от трите презнични дни. Най-натоварено ще бъде в следобедните часове. От Перник към столицата ще се осигурят две ленти за движение. По магистрала Тракия около 113 км движението към София ще бъде в изпреварващата лента. Вчера потокът е отбиван през Нови хан заради натоварен трафик. Продължават ремонтът на участък по "Тракия" от 22 км посока Пловдив.

comment 0
visibility 1236
Затварят за движение "Цветан Лазаров" и "Хан Крум"

Затварят за движение "Цветан Лазаров" и "Хан Крум"

Забранява влизането на пътни превозни средства по източното пътно платно на бул. „Проф. Цветан Лазаров“ до понеделник, 18 май т. г., включително. Затварянето е в участъка между улицата водеща към СУ - „Ген. Вл. Стойчев“ и вход-изход за паркинга пред магазин „Кауфланд“, уточниха от Столична община. Движението се извършва двупосочно в западното пътно платно на булеварда в същия участък. От вторник, 19 май т. г., за един месец, до 19 юни се забраняват престоят и паркирането на пътни превозни средства на ул. „Хан Крум“ в участъка от бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ до бул. „Васил Левски“. Причина за промяната в движението са строително-монтажни работи на ул. „Хан Крум“ .

comment 0
visibility 838
Мият Южната дъга, променят движението в района

Мият Южната дъга, променят движението в района

Промени на движението ще има от днес до 18 май заради измиване с автоцистерна на пътното платно на Софийски околовръстен път – Южна дъга. Това съобщиха от Столична община.    Ето и за кои точно дни и къде ще ограничат достъпа на превозни средства заради миенето:    От 23.00 часа на 15.05.2020 г. до 05.00 часа на 16.05.2020 г. се забранява влизането на пътни превозни средства по централното северно и южно пътно платно на Околовръстен път в участъка от бул. „Александър Малинов“ до бензиностанция „ЕКО“. Движението ще се извършва в локалните пътни платна в същия участък.   От 23.00 часа на 16.05.2020 г. до 05.00 часа на 17.05.2020 г. се забранява влизането на пътни превозни средства по централното северно пътно платно на Околовръстен път в участъка от бензиностанция „ЕКО“ до бул. „България“. Движението ще се извършва в северното локално пътно платно в същия участък.   От 23.00 часа на 17.05.2020 г. до 05.00 часа на 18.05.2020 г. се забранява влизането на пътни превозни средства по централното южно пътно платно на Околовръстен път в участъка от бул. „България“ до бензиностанция „ЕКО“. Движението ще се извършва в локалното южно пътно платно в същия участък.