30 млади джудисти от „Локомотив“ София стават посланици на спорта (СНИМКИ)

photo_library
  • 30 млади джудисти от „Локомотив“ София стават посланици на спорта

    Снимка: СК по джудо и самбо Локомотив София

  • 30 млади джудисти от „Локомотив“ София стават посланици на спорта

    Снимка: СК по джудо и самбо Локомотив София

През септември, клубът по джудо на „Локомотив“ София е планирал демонстрации на открито в София

30 млади джудисти от Спортен клуб „Локомотив“ София станаха посланици на спорта с участието си в проект „Не търси оправдание – спортувай с желание!“. Проектът се финансира от Министерство на младежта и спорта, по Договор 25-00-18/18.03.2021 г.

Джудото е символ на здравословен живот и психично равновесие, което кара хората да се чувстват по-щастливи и пълноценни. Ръководейки се от основите принципи на основателя на този спорт Кано Джигоро „максимална ефективност, минимално усилие” и „взаимно благополучие и полза” , младите джудисти на възраст от 15 до 29 години са се заели със задачата да дадат личен пример на подрастващите чрез участието си в специализирани обучения и информационни срещи в градовете Сандански, Варна, Балчик, Бургас и Приморско.

Алтернатива на вредните навици и възможност за осмисляне на свободното време – това е джудото на младите посланици. Те разказват, че проектът им дава възможност да проявят активна и отговорна позиция. Новите комуникационни канали изпращат посланията им до огромна аудитория , като сред целите на проекта е да се информират повече от 37 000 младежи на национално ниво.

„Ние сме едно голямо спортно семейство. Искаме да покажем на подрастващите колко атрактивен и забавен спорт може да бъде джудото. Нашето мото е „Здрав дух в здраво тяло!“ и целим да провокираме мотивацията на младежите за личностно развитие и здравословен начин на живот“, казват участниците в проекта.

„Джудото е отлично средство да научиш децата на уважение към другите: съотборници, противници, треньори и ръководители. Освен на ценносите, на които бе отделено внимание, джудото може да помогне на децата да придобиват психическите качества, полезни не само в играта, но и в живота като цяло. На първо място, джудото създава множество положения, които задължават младите играчи да развиват и своите познавателни способности.”, сподели с нас Васил Георгиев, ръководител на проекта и изпълнителен директор на спортния клуб по джудо на столичните железничари.

През месеците юни и септември, клубът по джудо на „Локомотив“ София е планирал демонстрации на открито в София. Месеците юли и август са посветени на отворените тренировки в залата по джудо, представящи различни компоненти от този спорт.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

ЦСКА за мача с „Левски“: „Червени" и "сини" привърженици ще бъдат......

Футболен клуб ЦСКА излезе със съобщение към своите фенове за вечното дерби с „Левски“. Мачът ще се изиграе т...

Прочети още keyboard_arrow_right