50-годишен сред участниците на родния шампионат по плуване в София

50-годишен сред участниците на родния шампионат по плуване в София

Снимка: BGswim.com, Василен Димитров

Кирил Русев от ЦСКА и в състава на щафетата 4 по 50 м св. стил

50-годишният Кирил Русев е сред заявените участници, които ще стартират на държавното първенство по плуване за мъже и жени в "Дианабад" в София през уикенда, съобщи BGswim.com. Състезанието е финалното за годината за родното плуване. 

"Армеецът", роден през 1970 г., е включен в състава на щафетата на ЦСКА 4 по 50 м свободен стил. Стартът му обаче отпадна, тъй като няма да има щафети заради малкия брой състезатели.

Заради епидемията от CОVID-19 е наложено ограничение да не участват състезатели под 18 години и отборите са с по двама плувци.

"Кирил тренира от много години при мен, приятелче ми е. Картотекирали сме го за подобни критични ситуации. Няма обаче да участва. Щях да го пусна само за щафетите, но в момента няма смисъл",  каза старши треньорът на ЦСКА Олга Иванова.

Държавното открито първенство е през уикенда, 18 - 20 декември и е олимпийска квалификация за Токио. Очаква се да паднат и рекорди в родното плуване, но със сигурност един ще оцелее - на 400 м съчетано за жени на Соня Дангалакова - 4:49.25 мин. от Москва, който е непокътнат вече 40 години и 4 месеца.

Общо около 100 плувци от 25 клуба ще участват през уикенда в басейна на "Дианабад". Покрилите олимпийски норматив „А“ за Токио Йосиф Миладинов и Калоян Левтеров ще стартират в три дисциплини.

В някои дисциплини няма да има състезатели за тройката, в коварната 200 м бътерфлай при жените има заявена само една състезателка и тя ще плува директно на следобедната сесия.

На откритото държавно първенство по плуване в София ще участват състезатели от Република Северна Македония и Албания. Допреди месец имаше заявки и от Азербайджан, Англия, Румъния, Сърбия, Турция и Черна гора, но бяха отказани заради ситуацията с коронавируса, съобщи BGswim.com.

Няма да се допускат зрители на басейн „Диана“, а БФПС ще подсигури излъчване през сайта на федерацията.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

ЦСКА за мача с „Левски“: „Червени" и "сини" привърженици ще бъдат......

Футболен клуб ЦСКА излезе със съобщение към своите фенове за вечното дерби с „Левски“. Мачът ще се изиграе т...

Прочети още keyboard_arrow_right