Адриан Манарино с 15-и ATP финал в София, излиза срещу Джак Дрейпър на Sofia Open'23

Адриан Манарино с 15-и ATP финал в София, излиза срещу Джак Дрейпър на Sofi

Снимка: LAP.bg

Адриан Манарино се класира за 15-ия финал в кариерата си на ниво АТР, достигайки до последния мач на надпреварата от категория АТР 250 Sofia Open 2023. Във втория полуфинал 35-годишният французин победи изненадата на турнира Павел Котов с 6:2, 7:6 (2).

„И двамата сервирахме добре във втория сет. Той ме проби пръв, което изглеждаше логично. Но аз пък продължих да посрещам добре и успях да върна брейка. Запазих постоянство и това ми помогна да продължа напред. Опитвах се да бъда агресивен и да го принудя да поема допълнителен риск и се получи доста добре“, коментира французинът специално за сайта на Sofia Open.

За Манарино това ще бъде четвърти финал през 2023 г., след като загуби в спора за трофея на АТР 250 в Майорка през юни и спечели титлите на АТР 250 в Нюпорт през юли и на АТР 250 в Астана през септември.

„Втората половина от сезона се развива чудесно за мен. Играя наистина силно. Дори бих казал, че не очаквах да завърша годината на толкова добро ниво. Винаги е хубаво да приключиш сезона с финал и аз ще дам най-доброто от себе си да го завърша с победа“, сподели още опитният тенисист.

Финалът на сингъл между Джак Дрейпър и Адриан Манарино започва утре в 15:00 ч. на централния корт в „Арена София“. Преди това от 12:30 ч. ще се изиграе и шампионският двубой на двойки между Джулиън Кеш/Никола Мектич и Гонсало Ескобар/Александър Недовесов.

Все още имате възможност да се сдобиете с билети за кулминацията на Sofia Open 2023 на онлайн платформата на Eventim.bg, както и в партньорската търговска верига и на касите на залата.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Гриша Ганчев и синът му Данаил Ганчев се оттеглят от управлението......

След осем години начело на най-успешния футболен клуб в България, г-н Гриша Ганчев и г-н Данаил Ганчев се оттеглят от уп...

Прочети още keyboard_arrow_right