Браво! Плувецът Петър Мицин спечели световна титла на 400 м св. стил

Браво! Плувецът Петър Мицин спечели световна титла на 400 м св. стил

Снимка: Фейсбук

Петър Мицин спечели световната титла на 400 м свободен стил на шампионата на планетата за юноши и девойки в Нетаня, Израел.

Българинът направи поредното си силно представяне и финишира за 3:46.49 мин. След Мицин завърши италианецът Алесандро Рагаини. Двамата бяха разделени от едва 17 стотни в спора за златото. Трети се нареди Филипо Бертони (Италия), който изостана с 2.24 сек. от победителя. Това е първа световна титла в историята на българското плуване, спечелена от шампионат в басейн.

Николай Вакареев пред Столица.bg: В Белград на европейското Петър показва това, което сме тренирали, силната конкуренция го концентрира

За Петър Мицин това е поредното отличие от голямо първенство през това лято. Възпитаникът на Николай Вакареев спечели три златни медала от Европейското първенство за юноши и девойки в Белград, а след това и още едно златно отличие от еврошампионата за мъже до 23 години в Дъблин. Към това той добави и световен рекорд на 400 м свободен стил за юноши, който постави в столицата на Сърбия.

Велинградчанинът Петър Мицин спечели титла на 200 в св. стил на Европейското за юноши в Белград

В Нетаня Петър Мицин ще се включи в още три надпревари. Българинът ще плува 200 и 800 м свободен стил и 200 м бътерфлай.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

СДВР ще разчита на записи от дронове за мача в събота...

ЦСКА и Левски се изправят един срещу друг в събота от 16:15 часа на Националния стадион "Васил Левски" в столицата. Пред...

Прочети още keyboard_arrow_right