Дузпи определиха шампионите на „Грабни Купата“ в София (СНИМКИ)

photo_library
  • Дузпи определиха шампионите на „Грабни Купата“ в София

    Снимка: София - Европейска столица на спорта

  • Дузпи определиха шампионите на „Грабни Купата“ в София

    Снимка: София - Европейска столица на спорта

  • Дузпи определиха шампионите на „Грабни Купата“ в София

    Снимка: София - Европейска столица на спорта

За първи път дузпи определиха победителя в етап от веригата „Грабни Купата“ тази година. След равенство в редовното време на финала срещу „Северозапад – АМIGO“ и изпълнения на наказателни удари, шампион в София стана отборът на „Лев Инс“.

Двата тима са поредните, осигурили си място на големия финал във веригата от турнири по минифутбол, най-мащабната и най-масова инициатива в спорта у нас през годината.

В оспорвания финал редовното време завърши 2:2, при дузпите отлични изяви на вратаря Александър Александров помогнаха на „Лев Инс“ да триумфира с трофея с общ резултат 4:2. В мача за бронза отборът на „DHC Technology“ надигра също след дузпи тима на „Виктория“ с 3:1.

Турнирът в столицата бе открит от двама легендарни български национали по футбол. Димитър Пенев и Иван Тишански дадоха началния удар на първия мач след като поздравиха присъстващите и пожелаха успех на участниците. Домакините от комплекс „Спортна София“ в най-новия парк на столицата "Възраждане" отново предложиха отлични условия на футболистите.

За най-добър вратар бе определен Александър Александров от „Лев Инс“, най-атрактивен състезател е Филип Илиев от „Северозапад – AMIGO“, за феърплей по изключение бе отличен реферът Иван Иванов, намерил на терена и върнал на притежателя му изключително скъп часовник, а най-прецизен съдия бе Мурад Адем.

Крайно класиране в шестия турнир на веригата „Грабни купата“ в София: 1. „Лев Инс“, 2. „Северозапад – AMIGO“, 3. „DHC Technology“. Първите два отбора се класират за големия финал, който ще се състои с участието на футболисти от 10 държави в средата на септември в Албена.

Най-мащабната верига от аматьорски турнири по минифутбол стартира през април в Стара Загора, след това премина през Пазарджик, Сандански, Горна Оряховица, Монтана и сега София. Финалистите във всеки град си осигуряват участие в международния заключителен турнир през есента край морето. Сред партньорите на организаторите от „Асоциация спорт в свободното време“ в осъществяването на проекта по програма Еразъм + на Европейския съюз са Европейската мрежа за развитие на футбола, Европейската федерация по минифутбол и др.

След София, квалификациите във веригата от аматьорски турнири „Грабни купата“ ще завършат с регионалната надпревара във Варна следващия уикенд. Големият финал е насрочен за 13-17 септември в Албена. Все още има 3 свободни места за допълване на схемата в морската столица, тъй че можете да се запишете чрез сайта на проявата на турнира.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Тимът на "Роман" спечели комплексната Купа на първенството за дец......

Представителите на Комплекса за социални услуги за деца и семейства "Роман" грабнаха Купата за комплексен първенец в със...

Прочети още keyboard_arrow_right