Елитът на световния тенис се събира в София

Елитът на световния тенис се събира в София

Снимка: Кадър YouTube

Едно от най-значимите спортни събития в България - турнирът от сериите ATP 250 - Sofia Open, ще събере в столицата елита на световния тенис. Събитието се провежда за седма поредна година. Мачовете за престижната титла ще се състоят между 25 септември и 2 октомври в „Арена Армеец“, съобщават организаторите.

За изключителната класа на Sofia Open 2022 говорят имената на първите двама официално обявени играчи. Своето участие вече е потвърдил двукратният шампион в София и актуален №10 в света Яник Синер.

„Sofia Open заема специално място в сърцето ми. Тук спечелих първата си ATP титла и я защитих през миналата година. Така че през 2022 година ще се опитам да направя хеттрик. Да се връщам в София, винаги ще бъде специално за мен“, заяви Яник Синер в обръщение към българските фенове.

Приказката за италианския суперталант към големите успехи на ниво ATP и към върховете на световния тенис започва в София през 2020 г. Тогава Синер стана първият тенисист, роден през 2001 г., завоювал ATP титла. През миналата година той се превърна в най-младия шампион на турнир от категория ATP 500.

Отличните изяви на Синер продължават и през 2022 г. Той стигна до два четвъртфинала на турнири от „Големия шлем“ - първо в Австралия, а след това и на „Уимбълдън“, където изигра епичен петсетов мач с Новак Джокович. След триумфа си в Умаг в края на юли Синер вече има 6 ATP титли.

Участието си на Sofia Open 2022 потвърди и другият финалист от турнира в българската столица през миналата година – Гаел Монфис.

“С удоволствие се завръщам в София и се надявам тази година да стигна една крачка по-напред – до трофея“, заяви френската звезда Монфис, добил популярност като един от най-големите шоумени в съвременния тенис.

Тази година Гаел стана шампион в Аделаида, с което се превърна в притежател на 11 титли от турнири на ATP.

Sofia Open се утвърди в календара на ATP като един от най-силните турнири от категория 250. Доказателство са и имената на тенисисти, ставали шампиони в София – актуалният №1 в света Данийл Медведев, голямата българска звезда и бивш №3 в света Григор Димитров, бившият №9 в света Роберто Баутиста-Агут и продължаващият своя възход в ранглистата двукратен победител на българска земя Яник Синер.

Билетите за Sofia Open 2022 са в продажба на Eventim.bg и в партньорската мрежа в цялата страна. До 28 август е валидно специално промоционално предложение със сериозно намаление от 20%.

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

ЦСКА за мача с „Левски“: „Червени" и "сини" привърженици ще бъдат......

Футболен клуб ЦСКА излезе със съобщение към своите фенове за вечното дерби с „Левски“. Мачът ще се изиграе т...

Прочети още keyboard_arrow_right