ФК „Вихър“ Требич 1922 отпразнува 100 годишен юбилей с победа

ФК „Вихър“ Требич 1922 отпразнува 100 годишен юбилей с победа

Снимка: Район "Надежда"

Футболен клуб „Вихър“ Требич 1922 отпразнува своя 100 годишен юбилей с победа, веселие и много приятели на стадиона в кв. „Требич“, съобщават от администрацията на столичния район „Надежда“.

Вековният  "Вихър"  записа заслужена победа с 4:3 над ветераните от "Витоша" Бистрица в приятелски мач този уикенд.

Над 200 фенове се вълнуваха за представянето на своите футболни любимци на стадиона в кв. Требич. Шесткратните шампиони при ветераните от "Витоша" отстъпиха пред устрема на зелените вихристи.

Кметът на район “Надежда” инж. Димитър Димов приветства официалните гости, сред които бяха Петко Петков, председател на Зонален съвет на Български футболен съюз  (БФС), Николай Младенов и Пандо Кобуров, представители на Зонален съвет на БФС , Владимир Митов, общински съветник, специалният гост Радослав Здравков, бивш футболен национал играл за "Вихър" и роден в кв. Требич, местни деятели и привърженици.

Много емоции и сълзи в очите предизвика появата на вратаря на славния отбор на „Вихър“ Милош Андонов, който получи плакет за високи заслуги.

 „Поздравявам инициативния комитет и управителния съвет на „Вихър“ Требич 1922 за чудесната организация на юбилея. В днешно време, развитието и подкрепата на един аматьорски футболен клуб изисква много общи усилия.  Специална благодарност изказвам към председателя на Столичен общински съвет и председател на София-европейска столица на спорта Георги Георгиев и Татяна Георгиева, председател на Постоянната комисия за децата, младежта и спорта в СОС за оказаната финансова и организационна  подкрепа на събитието. “, каза кметът на район „Надежда“ ннж. Димитър Димов

Той заедно с председателя на Управителен съвет на "Вихър " Петър Вельов поднесоха венец от цветя пред паметника на основателите на клуба.

Почетен плакет от името на район „Надежда“ беше връчен на представители на Управителния съвет на местния клуб. Отличието е за положените усилия за развитие на местния клуб.

Български футболен съюз  награди с почетни плакети, сребърни и златни значки деятелите на „Вихър“ Требич.

Присъстващите аплодираха и бъдещите футболни звезди от детските отбори на "Вихър" Требич  и "Искър " Нови Искър. Те показаха завидни умения и спортменство, характерни за големия футбол.

Специална торта с надпис 100 години "Вихър" Требич беше голямата изненада за малките приятели от местния клуб.

След последния съдийски сигнал доброто настроение на местните фенове и гостите завладя стадиона в кв. Требич. Децата от танцова формация към НЧ „Просвета“ 1919, с ръководител Цветанка Арнсова, изпълниха  фолклорна програма. В тържеството се включиха и танцьорите от Клуб за народни хора и танци „Мойто либе“.  

Водещата на събитието Анета Вълканова поведе футболистите и гостите на хоро, а градусът на настроението се вдигна оге повече, когато на сцената излезе певицата Светла Дукатева.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 151 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Гриша Ганчев и синът му Данаил Ганчев се оттеглят от управлението......

След осем години начело на най-успешния футболен клуб в България, г-н Гриша Ганчев и г-н Данаил Ганчев се оттеглят от уп...

Прочети още keyboard_arrow_right