Изписаха в отлично състояние Биляна Дудова

болница "Св. Иван Рилски"

Снимка: Столица.bg

Раната няма да попречи на спортистката да продължи състезателната си кариера, смята доц Филипов, който е обработил ръката

Трикратната шампионка по борба Биляна Дудова бе изписана днес от столичната болница "Св. Иван Рилски" в отлично състояние, съобщиха от лечебното заведение. Спортистката бе приета по спешност на 21 май, между 20:00 и 21:00 часа с порезна рана в лява предмишница. За щастие без засягане на съдово-нервен сноп или на магистрални кръвоносни съдове.

За подробностите около състоянието на Дудова при приемането обясни доц. Антоний Филипов, началник на Клиниката по обща и ендоскопска хирургия. Лично той е обработил хирургично раната, която е била с давност 15 часа. По-рано днес бе съобщено, че Биляна Дудова е направила опит за самоубийство. От болница „Св. Иван Рилски“ са предложили да извикат психолог във връзка с инцидента с известната ни спортистка, но от Българската федерация по борба са предпочели да работят с техен психолог.

Вчера тя е била превързана отново, а днес, преди обяд изписана от болницата в отлично състояние. Спортистката си е тръгнала от болницата днес на собствен ход и напълно спокойна, поясни доц. Филипов. „Към днешна дата няма никаква опасност за живота на пациентката, не е засегната инервацията, мускулатурата или каквото и да е от двигателната активност на лявата й ръка“, допълни той.

Той коментира, че раната няма да попречи на дудова да продължи състезателната си кариера. "С оглед на мястото, на което е била раната, пациентката е извадила късмет, че няма да има никакви допълнителни последствия", допълни доц. Филипов.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Гриша Ганчев и синът му Данаил Ганчев се оттеглят от управлението......

След осем години начело на най-успешния футболен клуб в България, г-н Гриша Ганчев и г-н Данаил Ганчев се оттеглят от уп...

Прочети още keyboard_arrow_right