Кампания "Стъкло за кънки" на пързалка "Юнак" в София

photo_library
  • -

    Снимка: Пързалка "Юнак"

  • -

    Снимка: Пързалка "Юнак"

Организацията за разделно събиране на отпадъци от опаковки ЕКОПАК България и пързалка „Юнак“ организират в столицата съвместна кампания за събиране на стъкло „RE-спортувай: Стъкло за кънки“.

На 29 януари (събота) всеки гражданин, предал поне 5 килограма стъклени опаковки (шишета и буркани) от 10:00 до 13:00 часа на специално обособен пункт до пързалката ще получи безплатен билет за вход за пързаляне с кънки. Талонът може да се използва до края на активния сезон на 06.02.2022 г. Независимо от количеството предаден отпадък, един човек може да получи максимум 1 безплатен талон за ползване на пързалката.

Първите 30 участника, които предадат повече от 10 килограма, ще получат допълнително и специален талон за безплатен урок по пързаляне с кънки, който ще бъде воден лично от трикратната олимпийска медалистка по шорттрек Евгения Раданова. Безплатният урок ще се състои от 9 часа на 06.02.2022 (неделя). Олимпийската шампионка призовава всички да подкрепят кампанията и да съберат максимално голямо количество стъкло на 29 януари.

През целия сезон 2021-2022 на ледената пързалка „Юнак“ се извършва разделно събиране на отпадък, отбелязват организаторите на инициативата.

„Днес обявяваме една нова инициатива, с която обвързваме две страни на здравословния начин на живот – екологията и спорта. Мисля, че е повече от естествено да се грижим както за здравето си, така и за това градът, в който живеем да е по-чист и опаковките, които изхвърляме да отиват за рециклиране. Затова и нарекохме инициативата си „RE-спортувай: Стъкло за кънки“, отбеляза изпълнителният директор на ЕКОПАК България Александър Урманов.

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

В НСА дариха Александър Везенков с "Малкия принци", той върна жес......

Баскетболната звезда Александър Везенков получи подарък - шедьовъра "Малкия принц", от ректора на НСА при срещата им в С...

Прочети още keyboard_arrow_right