Спортен куиз даде старт на кампания в подкрепа на спорта

-

Снимка: Facebook

Над 60 младежи от столични райони участваха в Спортен куиз, с който днес, 13 март, беше даден старт на мащабна кампания в подкрепа на спорта сред подрастващите.

Събитието беше открито от кмета Йорданка Фандъкова, която пожела успех на участниците. „Фондация "София – европейска столица на спорта" непрекъснато инвестира в спортни събития и в изграждането на спортната инфраструктура. Само тази година спортните събития са 103", отбеляза кметът Фандъкова.

Инициатор на събитието беше общинският съветник Татяна Георгиева. "Вярвам в необходимостта от активнен диалог и обмяна на идеи между младежите и институциите. Сигурна съм, че с партньори като тях, ще успеем да развием още повече спортната инфраструктура в столичните райони", каза тя. Спортният куиз уважиха и олимпийските шампиони от ансамбъла по художествена гимнастина Лаура Траатс и Симона Дянкова.

Събитието подкрепиха и кметовете на районите Люлин, Надежда, Красна поляна, Илинден, Нови Искър, Връбница, Банкя и др. 

В първото издание на състезанието „Спортен куиз“ победиха младежите от отбора на столичния район "Надежда". Те отговориха най-точно на 30 въпроса от различните сфери на спорта. Всички отбори демонстрираха не само солидни знания за спорта, но ясно показаха, че са наши съмишленици в развитието на спортната инфраструктура в града.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Тимът на "Роман" спечели комплексната Купа на първенството за дец......

Представителите на Комплекса за социални услуги за деца и семейства "Роман" грабнаха Купата за комплексен първенец в със...

Прочети още keyboard_arrow_right