Като на изложение: Спортният министър вече награждава медалисти на куп - по над 20

Като на изложение: Спортният министър  вече награждава медалисти на куп - п

Снимка: ММС

Господин Илиев, задължение, а не ангажираност ви е "да работи активно за подобряването на условията за подготвят родните спортисти"

Спортният министър Димитър Илиев награди днес медалисти от световни и европейски първенства, но изненадващо призьорите са от няколко различни спорта, включително е неолимпийски.

Точно 21 бяха родните спортисти заедно с техните треньори, които получиха плакети и поздравление от спортния министър. Церемонията прилича повече на изложение отколкото на заслужено признание за постигнатите спортни успехи и спечелени медали. 

"Радостен съм да съм сред толкова много млади състезатели. Вашите успехи са огромна радост за нас. Благодаря Ви за всичко, което правите за България“, заяви министър Илиев. Той се ангажира екипът на ММС да продължи да работи активно за подобряването на условията, при които се подготвят и състезават родните спортисти", гласи съобщението на пресцентъра на ММС.

Господин Илиев, задължение ви е, а не ангажираност "да работи активно за подобряването на условията за подготвят и състезават родните спортисти". С какво друго бихте се ангажирали, г-н министър, за което федерации, клубове и спортисти не знаят? И още нещо, ако не е тайна, имат ли проблеми българските спортисти и треньори или не, вие разговаряхте ли с тях?

С плакети бяха наградени първата медалистка в историята на България Йоана Илиева, която спечели бронзовия медал на сабя на Световното първенство за мъже и жени в Милано, Италия.

Плакети получиха лекоатлетите Божидар Саръбоюков, дълъг и троен скок, сребро, Пламена Миткова, сребро на дълъг скок, Лъчецар Вълчев, бронз на троен скок на Европейското първенство по лека атлетика до 20 години в Йерусалим.

Сред наградените бяха и четиримата бронзови медалисти Христеа Нинова, Ангел Димитров, Янко Илиев и Роселин Бачевски от Европейското първенство по бокс за юноши и девойки в Плоещ, Румъния, както и бронзовата медалистка Надежда-Мей Нгуен от Европейското първенство по вдигане на тежести за юноши и девойки в Букурещ, Румъния.

Мартин Петков , златен медаб, Стефани Петрова, сребро и Спас Хаджиев, бронз, също полуиха плакети за успехите на Световното първенство за юноши и девойки в Абу Даби, ОАЕ.

Наградени бяха и треньорите по фехтовка - Ивайло Воденов, лека атлетика – Димитър Карамфилов, Ивайло Русенов и Красен Цонев, бокс – Петър Лесов, Пейчо Багдатов и Стойка Кръстева, вдигане на тежести – Радослав Атанасов и ММА – Ивайло Георгиев.

Александра Никова

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

СДВР ще разчита на записи от дронове за мача в събота...

ЦСКА и Левски се изправят един срещу друг в събота от 16:15 часа на Националния стадион "Васил Левски" в столицата. Пред...

Прочети още keyboard_arrow_right