Смениха изпълнителния директор на Тотото, намаляват заплатите на ръководството

Смениха изпълнителния директор на Тотото, намаляват заплатите на ръководств

Снимка: ММС

Изпълнителният директор на Тотото (БСТ) Ангел Иванов е освободен и на негово място спортният министър е назначил  Георги Тарлеков. Димитър Илиев е направил смени в Съвета на директорите общо на трима. 

Освободени са и Таня Андреева и Галина Заркова и на тяхно място в Съвета влизат Рада Гьонова и Петър Пейчев.

Кой управлява ММС: калинки, малинки, пиарки или зам.-министър, има ли министър в Спортната палата?

"Промяната цели подобряване на дейността на Българския спортен тотализатор, предприемане на мерки за оптимизация и усвояване на възможностите, които законът предоставя за развитие на държавния оператор с цел увеличаване на генерираните приходи и осигуряване на повече средства за спорт чрез отчисленията от БСТ. Анализите показват, че независимо от много добрите възможности за развитие на дейността на тотализатора, те не се използват пълноценно и ефективно. В същото време са установени случаи на необосновано освобождаване и замяна на дългогодишни кадри. Прилагана е незадоволителна политика относно доходите на заетите в дружеството служители, слаб е и вътрешният контрол.
Досега действащият борд е назначен след бързо проведен конкурс в последните дни на служебното правителство, завършил с договори с освободените лица, от които притеснително са отпаднали клаузи, даващи възможност на следващото ръководство да взема решения за състава на органите за управление на предприятието. Министър Илиев ще предприеме действия за съществено редуциране на разходите за заплати на органите за управление. Друга важна цел е да се установи справедливо заплащане за всички работещи в Българския спортен тотализатор и по-добри условия за труд. Позицията на ММС е, че сега изплащаните възнаграждения на изпълнителния директор, са непропорционално и прекомерно високи за служител в държавно предприятие. От новия екип се очакват бързи действия, повече прозрачност и ясна отчетност в работата му", се казва в прессъобщението на ММС до медиите.

Министър Илиев редува пътна безопасност с футбол, а спорта кога?

Възнагражденията на новото ръководство ще бъдат редуцирани, министърът изиска да се намери решение за по-справедливо възнаграждение на редовите служители в БСТ, обещават от ММС.

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

СДВР ще разчита на записи от дронове за мача в събота...

ЦСКА и Левски се изправят един срещу друг в събота от 16:15 часа на Националния стадион "Васил Левски" в столицата. Пред...

Прочети още keyboard_arrow_right