Кметът на София Васил Терзиев откри конгреса на Европейската гимнастика в София

photo_library
  • Кметът на София Васил Терзиев откри конгреса на Европейската гимнастика в С

    Снимка: ММС

  • Кметът на София Васил Терзиев откри конгреса на Европейската гимнастика в С

    Снимка: Криси Иванова

Кметът на София Васил Терзиев откри конгреса на Европейската гимнастика в София, 1 - 2 декември. За първи път след 2019 година в столицата ни пристигнаха 153 делегати от 45 държави, както и Президентът на Европейската гимнастика Фарид Гаибов, Азербайджан, които връчи почетен медал на Европейската централа на столичния кмет.

"За мен е удоволствие да приветствам всички вас в красивата ни столица София. Като новоизбран кмет, много се радвам, че България е домакин на това престижно събитие за втори път и искам да благодаря на Българската федерация по гимнастика за възможността да бъда тук с вас. Вярвам, че ще се вземат важни решения за бъдещето на спортовете, които са обичани навсякъде по света, едни от основните в програмата на олимпийските игри. Едно от нещата, които сме обещали по време на нашата политическа кампания е да се фокусираме повече върху развитието на всички спортове в нашия град и нашата администрация ще направи всичко възможно да изпълни обещанието си", каза на отриването на форума столичният кмет.

"Преди месец имахме среща с представители на над 15 различни спорта, където успяхме да чуем директно от тях как Столична община може да помогне повече. Вече сме готови да започнем да изпълняваме обещанието си и да подпомогнем развитието на професионалния спорт, както и насърчаване на по-активен начин на живот за всички хора в София. Радвам се, че нашият град беше определен за домакин на това значимо събитие за Европа и смятам, че всички вие делегати от над 40 националните федерации ще имате успешна и ползотворна работа", допълни Васил Трезиев.

Домакин на събитието е Българската федерация по гимнастика, ръководена от олимпийския вицешампион на висилка от олимпиадата в Атланта'96 Красимир Дунев и генералният секретар, олимпийски вицешампион на халки от Атина 2004, Йордан Йовчев.

Сред високопоставените гости в София и делегат на конгреса е и Мариана Василева, дългогодишен главен треньор на азербайджанския национален отбор по художествена гимнастика, от 2021 г. и заместник-министър на спорта в бившата руска република.

За участие в конгреса са допуснати и представителите на Русия и Беларус. Българските представители са Илиана Раева, президент на БФХГ, Росина Атанасова, генерален секретар на централата, Християна Тодорова, член на Техническия комитет по художествена гимнастика към Европейската федерация. От спортната аеробика и спортната акробатика участват Димитрина Къндева, президент на Съюза по аеробика и от Николай Иванов - членове на Техническите комитети на своите дисциплини в Европейската гимнастика,

Трикратната световна шампионка по художествена гимнастика и вицепрезидент на Техническия комитет на световната централа - Мария Петрова стана почетен член на Европейската федерация по гимнастика. Преди да влезе в световната структура Мария Петрова беше президент на Техническия комитет по художествен гимнастика в континенталната организация.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 150 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

СДВР ще разчита на записи от дронове за мача в събота...

ЦСКА и Левски се изправят един срещу друг в събота от 16:15 часа на Националния стадион "Васил Левски" в столицата. Пред...

Прочети още keyboard_arrow_right