Красимир Балъков напусна и Септември (София)

Красимир Балъков напусна и Септември (София)

Снимка: Уикипедия

Сензационно легендата на българския футбол Красимир Балъков напусна поста старши треньор на Септември (София), съобщи Sportal.bg. Новината идва в доста изненадващ момент предвид това, че столичният тим е еднолично лидер във Втора лига с актив от 29 точки след 13 кръга, като има преднина от четири точки пред втория Монтана, а третият Марек е с 24 точки.

Както е известно, първите два клуба влизат директно в елита на родния футбол. Балъков си тръгва от столичния квартал "Драгалевци" заедно със своя треньорски щаб. Това той е заявил днес пред футболистите на отбора на сутрешното занимание.

Решението е било взето късно снощи, след като треньорът и собственикът Румен Чандъров имат разногласия относно визията на отбора. Босът на Септември (София) заявил, че не е доволен от визията на тима, който има девет победи, две равенства и две загуби през този сезон и едновременно с първото място е отбелязал най-много попадения - 23, което е с шест повече от втория най-резултатен отбор - Добруджа.

Последните два кръга на Втора лига момчетата на Бълъков завършиха 1:1 при гостуването на Дунав в Русе и не успяха да победят третия Марек (0:0) на своя стадион.

57-годишният Балъков пое Септември (София) на 5 май т. г., пет кръга преди края, като зае мястото на Светослав Петров, но в изиграните шест кръга на efbet Лига, тимът записа две победи и четири поражения и не успя да запази мястото си сред майсторите, като изпадна заедно със Спартак (Варна). През лятото Балъков и Чандъров се разбраха да продължат взаимната си работа, като целта пред клуба бе моментално завръщане сред най-добрите в България.

Бившият треньор на Грасхопър, Санкт Гален, Черноморец, Хайдук (Сплит), Кайзерслаутерн, Литекс, Етър, България и ЦСКА 1948 на този етап отказа коментар по темата.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

СДВР ще разчита на записи от дронове за мача в събота...

ЦСКА и Левски се изправят един срещу друг в събота от 16:15 часа на Националния стадион "Васил Левски" в столицата. Пред...

Прочети още keyboard_arrow_right