След 13 години ЦСКА се завърна в баскетболния елит (ВИДЕО)

След 13 години ЦСКА се завърна в баскетболния елит

Кадър: sportal.bg

Треньор на тима ще е една от легендите на клуба и настоящ национален селекционер Росен Барчовски

ЦСКА отново е в баскетболния елит на България с треньор Росен Барчовски. "Армейците", след 13 години в долните дивизии и развиване на предимно юношески формации, се завръщат в елита и ще играятв Националната баскетболна лига, начело с една от легендите на клуба и настоящ национален селекционер Росен Барчовски, зам.-министър на спорта в служебния кабинет.

Това бе обявено официално от ръководството на клуба, в лицето на Сашо Чакмаков и бившия национал Роберт Гергов. А Росен Барчовски получи символична фланелка с №6, с каквато той играеше пред годините като гард в ЦСКА.

"Имаше такава традиция, че когато някой прекрати кариерата си, предава опита си на младите играчи. Когато Петко Маринов прекрати спортната си дейност, ми даде екипа си с №6. За мен е много емоционален момент, развълнуван съм. Преживях цялата история заедно с Роберт Гергов, Сашо Чакмаков и много хора. Бил съм в ЦСКА, когато е имало силна организация, когато е имало и фалити, когато се появиха хора, които направиха всичко възможно да унищожат клуба. 13 години нямаше мъжки отбор, сега имаме щастието това да се случи. Въобще не ми е хрумвало да откажа тази покана. Осъзнавам отговорността да се прави нов отбор, без да е имало такъв. С името на ЦСКА и тези възможности няма как да няма големи амбиции. Не съм се замислял секунда. Сега започвам да разбирам трудностите пред нас", каза Росен Барчовски.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

СДВР ще разчита на записи от дронове за мача в събота...

ЦСКА и Левски се изправят един срещу друг в събота от 16:15 часа на Националния стадион "Васил Левски" в столицата. Пред...

Прочети още keyboard_arrow_right