Купа „Ваня Войнова“ събира елитни баскет школи през уикенда в София

Купа „Ваня Войнова“ събира елитни баскет школи през уикенда в София

Снимка: София-Европейска столица на спорта

Традиционният вече турнир за Купа „Ваня Войнова“ отново събира представители на елитни школи в европейския баскетбол. Шестото издание на надпреварата се организира от „София – европейска столица на спорта“, БФ Баскетбол и БК „Славия“ в памет на една от най-великите и обаятелни спортистки в историята на България - Ваня Войнова.

„Българският баскетбол е признателен на Столична община, за това, че инициира и подпомага подобен турнир в памет на незабравимата Ваня Войнова. Всяка пролет тази надпревара се явява отлична възможност нашите млади таланти при девойките да премерят сили със своите връстнички от водещите европейски държави,“ заяви днес президентът на БФ Баскетбол Георги Глушков по време на пресконференцията в информационния център на „София – европейска столица на спорта“.

Думите му бяха подкрепени и от легендата Гергина Скарлатова, една от бронзовите медалистки от олимпиадата в Монреал 1976 г. припомни част от успехите и харизмата на Ваня Войнова. Президентът на БК „Славия“ Михаил Йотов и изпълнителният директор на „София – европейска столица на спорта“ Дамян Диков представиха подробности за предстоящия турнир. В него ще участват отборите на Вашаш (Унгария), Будучност (Сърбия) и Истанбул Стар (Турция). Мачовете ще са от петък до неделя в залата на училище „Свети Георги“ на бул. „Вапцаров“ 47. Двубоите са всеки срещу всеки, след това първите два тима отиват на финал, другите играят за бронза. Първият мач е в петък от 17.30 ч., веднага след това е тържественото откриване. Ето и пълната програма на турнира:

Петък, 10 март:
17.30 ч. Славия - Вашаш
19.00 ч. Откриване на турнира
19.20 ч. Будучност – Истанбул Стар

Събота, 11 март:
9.00 Будучност – Славия
10.30 Истанбул Стар – Вашаш
18.00 Будучност – Вашаш
19.30 Славия – Истанбул Стар

Неделя, 12 март:
10.00 Мач за бронза
12.00 Финал
13.30 Награждаване и закриване

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

ЦСКА за мача с „Левски“: „Червени" и "сини" привърженици ще бъдат......

Футболен клуб ЦСКА излезе със съобщение към своите фенове за вечното дерби с „Левски“. Мачът ще се изиграе т...

Прочети още keyboard_arrow_right