"Лъвовете" играят без публика срещу Чехия

УЕФА наложи глоба и затвори "Васил Левски", без публика на евроквалификация

Снимка: Столица.bg, Зорница Митин

УЕФА затвори Националния стадион "Васил Левски" и наложи голяма глоба

Националният отбор по футбол на България ще играе без публика, при затворени врати последният кавлификационен мач в групата за Евро 2020 в София. "Лъвовте" излизат срещу Чехия на 17 ноември т. г. на ст. "Васил Левски". Причината е, че УЕФА затвори Националния стадион и наложи голяма глоба.

Наказанието, наложено от Футболната централа е по чл. 14 от Дисциплинарния правилник на централата заради расистките прояви на част от публиката по време. скандалът се разрази по време на евроквалификацията срещу Англия в София.

Наложено е още едно условно наказание за още един домакински мач на националния отбор. То обаче може да сатне ефективно при повторно подобно провинение в рамките на следващите 2 години.

БФС ще трябва заплати обща глоба в размер на 85 000 евро заради расистките прояви и неуважително поведение по време на изпълнението на националния химн на гостуващия отбор преди началото на споменатия двубой.

От Българския футболен съюз припомни, че скандалът  от 14 октомври на "Васил Левски" имаше огромен международен отзвук и създаде голямо обществено напрежение.

Българската футболна централа ще информира допълнително хората, които имат пакетни билети за мачовете на националния отбор за начините, по които ще бъдат компенсирани за невъзможността да гледат наживо последния двубой от европейските квалификации срещу Чехия.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

ЦСКА за мача с „Левски“: „Червени" и "сини" привърженици ще бъдат......

Футболен клуб ЦСКА излезе със съобщение към своите фенове за вечното дерби с „Левски“. Мачът ще се изиграе т...

Прочети още keyboard_arrow_right