"Левски" почете паметта на легендите Георги Аспарухов-Гунди и Никола Котков

-

Снимка: Facebook, ПФК Левски

Феновете и футболистите от столичния клуб "Левски" отбелязват 52-ата годишнина от трагичната гибел на Георги Аспарухов - Гунди и Никола Котков. Двете големи звезди на българския футбол загинаха на 30 юни 1971 година в автомобилна катастрофа край Витиня.

"Днес се навършват 52 години от трагедията на Витиня. Денят, в който България загуби големите спортисти и личности Георги Аспарухов и Никола Котков. Двама гениални футболисти - символ на едно необикновено и романтично време. Те бяха и остават носители на изключителни човешки качества. Мяра за доблест и чест!

Историята за тях ще се разказва вечно, а споменът ще бъде все така жив, за да пребъдат в паметта на поколенията със своя чар и елегантност. За нас остава да следваме ярката им светлина в опит поне малко да се докоснем до величието им.

Поклон пред паметта на незабравимите Георги Аспарухов и Никола Котков", написаха от лагера на "сините" на официалната си страница.

Мажоритарният собственик на „ПФК Левски“ Наско Сираков поднесе цветя на лобното място на двамата в прохода Витиня. По-рано през деня изпълнителният директор на клуба Даниел Боримиров заедно със служители, ветерани и привърженици на „Левски“ поднесоха венци и цветя на Централните софийски гробища по повод годишнината от трагичната гибел на легендарните футболисти.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Петър Стойчев преплува 45-километровия Молокай в Хавай от веригат......

Най-добрият български маратонец в плуването Петър Стойчев преплува най-трудния и най-дългия проток от веригата Ocea...

Прочети още keyboard_arrow_right