На третия път искрата пламна, пламна и София

-

Снимка: Facebook, "Забелязано в София"

Футболните фенове не искат оставки, искат само една - на Боби Михайлов&company

Очаквано и реалистично София пламна. Центърът на столицата горя буквално и преносно. Горя от футболни страсти с искане за оставка, горяха полицейски бус, леки коли и контейнери. Насред емблематичното кръстовище на бул. Левски и "Гурко", пред Спортната палата. Но други "запалиха" футболните фенове.

От началото на годината започна процес, за който никой не е предполагал - футболни фенове - хард фракции, си подадоха ръка и се обединиха. Но никой - БФС, управляващи, министър, премиер, не обърна внимание на процеса "Обединение" на фенове - защо, кога и за какво? Каква е причината и какво следва?

Враждуващи футболни агитки рамо до рамо в урок по родолюбие в Пловдив (ВИДЕО)

Първият път бяха в Пловдив, през февруари, от цялата страна. Там позицията им бе категорична. Да се защитят българите в РС Македония. Тогава бе началото и тогава феновете категорично заявиха, "Имаме различия, но когато каузата е обща, можем да бъдем обединени"! Кой ги чу?

Два дни преди изборите, 27 октомври т. г., фенове за кратко блокираха Орлов мост, полиция имаше, но нямаше нито един шамар и ексцесии.

Обединени футболните фенове от цялата страна пристигнаха, в четвъртък, в София и я "подпалиха"! Закономерно или неочаквано? Искрата пламна на третия път!

Фенове на ЦСКА блокираха за кратко Орлов мост

Протестът - футболните фенове, не искаха оставки, те искаха само една, тази на Боби Михайлов&company, БФС!

Процесът с обединението на върли врагове, е ясен знак, че са сила и мощ. Процесът е започнал и е показателен, че рано или късно ще бъде удовлетворено искането им за оставката в БФС.

Но футболните фенове няма да позволят да бъдат яхнати политически. И те знаят как да се опазят. Защото техният протест е и срещу управлението на държавата, държава, която втора година не може да реши проблема с ръководството на БФС.

СДВР си свърши работата. Но по света още няма полиция, която да гали с перо и при масови безредици да пита: Ти виновен ли си? По света няма и нито един кмет, който би спрял вилнееща тълпа. Кметът на София си свърши работата - на сутринта София бе чиста.

И въпреки че спортният министър Митко Илиев също допря кибритената клетка до искрата, заявявайки, че подкрепя протеста, протестът е и срещу него.

Исканите оставки на министъра на МВР, упреците към кмета на София Васил Терзиев, не са искания на обединените футболни фенове, те са част от възможно най-лицемерната политическа игра.

Искрата пламна на третия път! В София горя! Някои трябва да внимават, един среден пръст да не изгори и да се разгори в цялата страна!

Александра Никова

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 151 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Гриша Ганчев и синът му Данаил Ганчев се оттеглят от управлението......

След осем години начело на най-успешния футболен клуб в България, г-н Гриша Ганчев и г-н Данаил Ганчев се оттеглят от уп...

Прочети още keyboard_arrow_right