Над 200 деца от столицата мерят сили в плувния турнир за Купа "София"

турнир

Снимка: Фейсбук страница на плувен басейн "Мадара"

Десети юбилеен турнир по плуване за Купа „София” за ученици от столичните училища - V- VII клас, VIII – X клас и XI – XII клас се открива днес от 14.30 в столицата. Проявата, което ще продължи и утре, ще бъде в плувен басейн „Мадара” - НСА “Васил Левски”.  В състезанието ще вземат участие над 200 деца от 43 столични училища. Организатори са Столична община, Дирекция “Превенция, интеграция, спорт и туризъм” в партньорство с Национална спортна академия „Васил Левски” и Български червен кръст. 
 
Спортната надпревара предоставя възможност на учениците от град София да демонстрират своите плувни умения в четири дисциплини и щафета МИКС, както и да наблюдават демонстрации по водно спасителна дейност. В състезателната програма за възрастова група  VIII – XII клас е включена и щафета с елементи на водно спасяване, в която всеки отбор и състезател може да демонстрира своите плувни умения с преодоляване на препятствия във водна среда. 
 
Всички участници в състезанието ще получат индивидуална поощрителна награда, а призьорите в дисциплините – медали. За възрастови групи V- VII клас и VIII – X клас ще бъдат излъчени и отборни първенци, които ще бъдат отличени с Купи за I; II и III място. Наградите са осигурени от Столична община. Допълнителни награди за състезанието осигурява Спорт депо.
 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Тимът на "Роман" спечели комплексната Купа на първенството за дец......

Представителите на Комплекса за социални услуги за деца и семейства "Роман" грабнаха Купата за комплексен първенец в със...

Прочети още keyboard_arrow_right