София-евростолица на спорта зарадва стотици деца с ПараКиада

София-евростолица на спорта зарадва стотици деца с  ПараКиада

Снимка: София-Европейска столица на спорта

Над 110 деца стартираха в организираната от София-евростолица на спорта ПараКиада на 11 юни на големия стадион в НСА "В. Левски" в столицата. Във второто издание на ПараКиада се включиха десетки малчугани със и без увреждания.

След официалното откриване имаше специална програма с артисти от Националната школа по атракционни изкуства с ръководител Бойчо Костадинов.

Стартът на ПараКиада беше даден със загрявка, проведена от Йорданка Райнова, спортист със Синдром на Даун и дългогодишен приятел на децата на ПараКидс. Всички участници се включиха в първата дисциплина, а именно спринтовата дистанция от 60 метра. Първоначално стартираха състезателите в колички, последвани от трудноподвижните, а за финал останаха най-бързите спринтьори. Последваха състезателните дисциплини: хвърляне на плътна топка и дълъг скок, а паралелно с тях се провеждаха и щафетни игри.

За любителите на кънките имаше занимания, проведени от училище за кънки "Вертиго", а най-запалените по играта петанк имаха възможност да премерят сили на игрището.
Кулминацията на състезанието беше с масовото бягане на дистанция от 400 м., където пръв финишира талантът на ПараКидс и шампион в плуването - Божидар Гроздев. На децата със специални потребности помагаха родителите, доброволците, както и останалите деца, а на финала всеки получи заслужен медал.

Спортният празник приключи с циркови изпълнения от Националната щкола по атракционни изкуства, а всяко дете получи и награда от нашите партньори от Декатлон.
ПараКиада е събитие на ПараКидс, СОС и Фондация "София - Европейска столица на спорта" по проект "Спортувай с Даун" за достъпен спорт за деца и младежи с увреждания.

Партньор на събитието беше НСА "В. Левски, които безвъзмездно отстъпиха стадиона и Декатлон, които осигуриха награди за децата.

Всичко това беше възможно и благодарение на нашите велики над 30 броя доброволци, които от ранни зори опъваха шатри, сглобяваха колички, планираха игри, а след това се раздадоха и бягаха с децата, за да им създадат неописуема емоция.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 151 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Гриша Ганчев и синът му Данаил Ганчев се оттеглят от управлението......

След осем години начело на най-успешния футболен клуб в България, г-н Гриша Ганчев и г-н Данаил Ганчев се оттеглят от уп...

Прочети още keyboard_arrow_right