Над 470 боксьори от цял свят мерят сили за Купа „Странджа" в София

Над 470 боксьори от цял свят мерят сили за Купа „Странджа" в София

Снимка: Фейсбук, Българска федерация по бокс

Българската столица е домакин на Международен боксов турнир Купа „Странджа". 74-ото издание на престижното състезание ще се проведе от 20 до 26 февруари в спортна зала „София“. В надпреварата ще се включат над 470 боксьори от повече от 40 държави.

Специално за откриването у нас пристигна президентът на Европейската боксова конфедерация – Йоанис Филипатос, съобщават във Фейсбук от Българската федерация по бокс.

„Турнирът е изключително силен и на много високо ниво. В момента това е най-успешният турнир в света. С президента на българската федерация Красимир Инински сме много добри партньори и си сътрудничим на високо европейско ниво, като резултатите говорят сами за работата, която той върши. Смело мога да заявя, че България винаги е била пример за всички като организатор на големи турнири. А да се направи подобен е изключително сложно. Но когато става въпрос за „Странджа“, ние нямаме никакви колебания и притеснения, защото знаем какво да очакваме“, заяви д-р Филипатос.

Той изрази увереност, че България разполага с всичко необходимо, за да организира и олимпийска квалификация догодина. Освен това Йоанис Филипатос похвали и развитието на бокса в страната.

„В последните 4 години България показва страхотен прогрес. Имате медали, както при мъжете, така и при жените, на олимпийски и световни първенства. Прогресът на българския бокс е видим за всички, а вашите състезатели всяват респект у противниците“, каза още шефът на Европейската конфедерация.

От своя страна генералният секретар Риа Рамнарине допълни: „От опита, който имам, България показва пътя. Тук винаги участниците са били не само многобройни, но и на много високо ниво, като качество. 38 държави на едно място, това е невероятно. Очакваме, че и тази година ще се справите безупречно. Поздравления към федерацията за организацията, невероятни сте“.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

СДВР ще разчита на записи от дронове за мача в събота...

ЦСКА и Левски се изправят един срещу друг в събота от 16:15 часа на Националния стадион "Васил Левски" в столицата. Пред...

Прочети още keyboard_arrow_right