Президентът на бокса: Организацията на европейското в София беше на световно ниво

Президентът на бокса: Организацията на европейското в София беше на световн

Снимка: Фейсбук, Mihail Takov

Шампионска титла, три сребърни и бронз спечелиха българите

Изпращаме много силно Европейско първенство за младежи в София, организацията беше на световно ниво. Това каза президентът на Българската федерация по бокс Красимир Ининиски, цитиран от сайта на централата.

Той поздрави националите ни за постигнатите успехи. В зала "София" българските боксьори спечелиха европейско злато - Георги Стоянов, три сребърни медала - Любослав Методиев, Тони Илиев и Кирил Борисов и бронзов  – Румяна Александрова. В София участваха над 350 боксьори от 40 страни, което го превърна в изключително силен турнир, с много сериозна конкуренция.

"Нашите национали показаха, че имат голям потенциал и в голяма степен успяха да го реализират. Естествено, винаги може и повече, но четири финала при младежите, една спечелена титла и един бронз при девойките, на Европейско първенство, това е много добър резултат. Конкуренцията, както сега, така и преди това на Купа „Странджа“, бе на много високо ниво и това ни кара да се чувстваме удовлетворени от свършената работа. Всичко е в ръцете на тези момчета и момичета, те да продължат да се развиват и да искат да вървят напред", каза Инински.

Инински споделя, че е горд с екипа, с който работим. Българската федерация е получила десетки поздравление за организацията на Европейското първенство за младежи всички президенти на федерации, които бяха в София. Турнирът се проведе под егидата на международната централа ИБА, откъдето също се изказаха ласкаво за свършената от нас работа.

"Това само може да ни амбицира да продължим в този дух и да работим все така всеотдайно за развитието на бокса в България. Сега ни предстоят няколко дни почивка, след което отново ни чака много работа, защото идват Световно първенство за жени и Европейско първенство за мъже. Пожелавам на всички българи да посрещнат възкресението на Христос със смирение и в тези трудни времена да сме по-добри и да се подкрепяме един друг", каза Красимир Инински.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

СДВР ще разчита на записи от дронове за мача в събота...

ЦСКА и Левски се изправят един срещу друг в събота от 16:15 часа на Националния стадион "Васил Левски" в столицата. Пред...

Прочети още keyboard_arrow_right