Малките талисмани на Sofia Open

photo_library
  • -

    Снимка: Sofia Open

  • -

    Снимка: Sofia Open

Четвъртфиналите на Sofia Open 2023 на сингъл дадоха начало на инициатива, която позволява на редица родни таланти да се докоснат до звездите на световния тенис. Деца на различна възраст се превръщат в талисмани на водещите имена, пристигнали у нас, преди началото на всеки мач. Жестът ще съпътства всеки двубой до финала, както и самия мач за титлата от осмото издание на надпреварата от ATP 250.

Първи тази възможност имаха Изабела Жечева и Йоан Трендафилов, които са на по 11 г. Те изведоха от тунела Фабиан Марожан и Ян-Ленард Щруф под аплодисментите на публиката в „Арена София“.

Веднага след края на сблъсъка на централния корт ще излязат Даниел Васев и Явор Вълков за мача между Джак Дрейпър и Джем Илкел.

До края на деня под светлините на прожектора ще застанат и Карла Бързакова и Магдалена Кунчева за Адриан Манарино-Себастиан Офнер, а вечерта ще закрият Даниел Златин-Каролина Илиева. Те ще се опитат да донесат късмет на някой измежду Мартон Фучович и Павел Котов.

Инициативата стартира само 2 дни, след като 25 таланти на българския тенис имаха възможност да участват в пресконференция с водещия в схемата Лоренцо Музети. Младите спортисти успяха да зададат редица въпроси на италианеца, който отговори подробно на всеки един от тях.

Турнирът се провежда с подкрепата на Inbet, Нова Броудкастиг Груп, А1, Diema Extra, Електрохолд, Софиямед, Първа инвестиционна банка, Europa Bullion, Министерството на младежта и спорта и Министерството на туризма.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

В НСА дариха Александър Везенков с "Малкия принци", той върна жес......

Баскетболната звезда Александър Везенков получи подарък - шедьовъра "Малкия принц", от ректора на НСА при срещата им в С...

Прочети още keyboard_arrow_right