Общинският съветник Анатоли Илиев стана "Посланик на доброто"

-

Снимка: БСФДМР

Спортната федерация за деца в риск с приза на ДАЗД

Българската спортна федерация за деца и младежи в риск (БСФДМР) бе отличена с престижната награда „Посланик на доброто“ по време на организираната от Държавната агенция за закрила на детето годишна церемония. Спортната икона Стефка Костадинова връчи приза лично на Анатоли Илиев, председател на основаната преди 20 години федерация.

„За мене е чест и огромно удоволствие да съм тук, сред хората с толкова огромни сърца, грижещи се за нашето богатство и бъдеще – децата. Всеки един от отличените може да бъде горд са направеното и заслужава да чуе химна в своя чест. Поклон пред вас, вие сте много ярък пример за всички. Анатоли Илиев създаде модел за увличане на децата в спорта, за тяхната интеграция и социализация. Част от тези младежи вече спечелиха държавни титли, следват европейски, световни и олимпийски успехи. Тези деца са нашите шампиони,“ заяви в емоционалното си слово Костадинова, като в края покани всички присъстващи да стискат палци за българските олимпийци за да може родното знаме да се развее най-високо и на игрите в Париж следващото лято.

Анатоли Илиев благодари за признанието от името на екипа на БСФДМР. „За мен е чест и удоволствие да предоставяме на децата нови и нови възможности да проявят своя талант и желание за спорт. Благодаря на БОК, на Министерството на младежта и спорта и на Държавната агенция за закрила на детето, че ни подкрепят и са с нас в тази важна кауза. Следим развитието на децата в риск, помагаме на най-талантливите да се реализират, вече имаме успехи на европейско и световно ниво. Тези младежи заслужават повече, много повече. Ежегодно повече от 2000 деца се включват в различните инициативи на федерацията. Осигурили сме и специални стипендии за най-талантливите. Спортът способства както за тяхната интеграция и социализация в обществото, така и с ролята на превенция срещу негативни явления и прояви.“

Българска спортна федерация за деца и младежи в риск е създадена през 2003 г. и вече 20 години активно подпомага и насърчава спортните занимания на децата от различни социални институции в България.

На днешната церемонията Държавната агенция за закрила на детето връчи всички свои традиционни годишни награди под мотото „Посланик на доброто“.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

СДВР ще разчита на записи от дронове за мача в събота...

ЦСКА и Левски се изправят един срещу друг в събота от 16:15 часа на Националния стадион "Васил Левски" в столицата. Пред...

Прочети още keyboard_arrow_right