Поставят допълнително маси заради рекорден брой участници в столичното ученическо първенство по тенис

Поставят допълнително маси заради рекорден брой участници в столичното учен

Снимка: София европейска столица на спорта

Заради големия интерес към откритото столично ученическо първенство по тенис на маса, се наложи организаторите да поставят допълнителни маси. Първоначалната идея на домакините беше масите да бъдат само седем на брой. До този момент обаче записаните за участие са близо 300, което е рекорд в цялата история на надпреварата.

Турнирът се организира за седма поредна година от Столична община, Фондация „София – Европейска столица на спорта“ и БФ по тенис на маса.

Шампионатът ще започне от 9:00 ч. в петък – 18 март, в залата на училище „Свети Георги“ на бул. Вапцаров. В надпреварата ще се включат младежи от V до ХII клас.

Тази година състезанието ще започне със срещите при най-малките V – VII клас, а по-късно през деня са мачовете за групите VIII – X и XI – XII клас.

Награждаването на първите призьори е насрочено за 13:00 ч. Тогава ще се състоят и очакваните с огромен интерес демонстрации на младите български звезди в тениса на маса. Своите умения ще покажат двама от националните състезатели: Георги Стоянов от ЧНУ „Ерих Кестнер“ (в групата VIII – X клас) и Симеон Спасов от Първа АЕГ (в групата XI – XII клас). Освен играта помежду си, те ще направят и разигравания с най-малките.

На събитието ще бъдат отличени и най-активните преподаватели от столични училища.
В зависимост от броя на участниците състезанието ще се проведе на групи или по системата „елиминиране чрез една загуба”, 2 от 3 победни гейма, ще се играе и малък финал за трето място.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Гриша Ганчев и синът му Данаил Ганчев се оттеглят от управлението......

След осем години начело на най-успешния футболен клуб в България, г-н Гриша Ганчев и г-н Данаил Ганчев се оттеглят от уп...

Прочети още keyboard_arrow_right