Новините в София: Най-важното за деня 16 март 2022 г.

Новините в София: Най-важното за деня 15 март 2022 г.

Снимка: Canva

Столица.bg представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 16 март 2022 г.

 
София със своя платформа в помощ на украинските бежанци

Електронна платформа, която да помага на украинските граждани, търсещи закрила в София, беше създадена със съдействието на Столична община. Това съобщи зам.-кметът по култура и образование. Платформата е изградена и поддържана от хиляди доброволци, които работят с българското правителство за осигуряване на евакуация, транспорт, настаняване, медицинска и хуманитарна помощ, правна помощ и пътна карта за установяване в България, включително налична работа и образование.

Институтът за пътна безопасност: Тунелите в София - с оценка между 3 и 4

От Института за пътна безопасност редовно се правят оценки не само на Републиканската пътна мрежа, но и на тунелите, които се намират на нея, а също така и на софийските тунели. Общата оценка на състоянието на тунелите в столицата би била между 3 и 4, каза пред БНР Емил Марков от института.


Отвориха кризисен център за бежанците от Украйна на Централна гара в София

Временен център за подкрепа на бежанците от Украйна работи от днес, 16 март, на територията на Централна гара - София. Това съобщи БНТ. Първите украински граждани, които ще преминат през него, се очаква да пристигат тази вечер в 21.30 ч. с влака от Русе. Очаква се те да са около 30 души.

Всеки трети ученик е в клас без тест за COVID-19

Всеки трети ученик се обучава присъствено, без да се тества за COVID-19, показват данните от изследването в училищата, проведено на 14 март т.г. от МОН. Това съобщават от просветното министерство.

Експериментална лаборатория ХЕЛИОС събира хореографи в София

Млади хореографи ще имат възможност да покажат таланта си и да се потопят в света на изкуството благодарение на проекта ХЕЛИОС. Абревиатурата идва от Хореографска Експериментална Лаборатория и Иновативна Образователна Сцена.


30 украински деца искат да се обучават в столични училища

Общо 78 са заявленията за записване на украински деца в български училища, а 13 – в детска градина. Най-много са желаещите да се обучават в областите Бургас (31), София-град (30), Варна (7) и Благоевград (5), съобщават от Министерството на образованието.

ГДНП дава на прокуратурата бивши министри заради детската болница в София

Приключила е проверката на Главна дирекция „Национална полиция“ (ГДНП) по случая с изграждането на Национална детска болница в София, съобщават от пресцентъра на МВР. Материалите ще бъдат изпратени в Специализираната прокуратура с мнение за образуване на досъдебно производство по чл. 282 от Наказателния кодекс срещу двама бивши министри на здравеопазването и директор на държавна компания.

Поставят допълнително маси заради рекорден брой участници в столичното ученическо първенство по тенис

Заради големия интерес към откритото столично ученическо първенство по тенис на маса, се наложи организаторите да поставят допълнителни маси. Първоначалната идея на домакините беше масите да бъдат само седем на брой. До този момент обаче записаните за участие са близо 300, което е рекорд в цялата история на надпреварата.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 32 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 40 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (12%, 18 Гласове)
Общо гласували: 154 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 15 май 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 15 май. Пак вкарват в СОС сливането на д...

Прочети още keyboard_arrow_right