През 2024 танцьорите Владимир и Габриела от столичния "Импулс" гледат към световния връх

През 2024 танцьорите Владимир и Габриела от столичния "Импулс" гледат към с

Снимка: КСТ Импулс-София

През ноември тандемът зае 6-о място на финала на световното първенство в Малмеди

Нова година, нов късмет и към нов световен успех се прицелват танцьорите Владимир Величков и Габриела Рагина. Те са най-успешният тандем на Клуб по спортни танци Импулс-София. През отиващата си година те влязоха на финала на световното първенство (World Championships Section 2) в Малмеди, Белгия, под егидата на CSIT.

Българите се класираха на 6-о място на финала -  в категорията Младежи 10 танца, латиноамерикански и стандартни танци, което бе най-доброто представяне за страната ни. Две седмици преди това, 3 - 5 ноември т. г., достигнаха полуфинал,  категорията Младежи стандартни танци, на Световното първенство в Шладминг, Австрия (World Championships - Shladming).

Тандемът е сред най-талантливите родни танцьори и след много упорити и безкрайни тренировки си поставят високи цели. И двамата гледат към нови световни върхове, а през 2024 г. мечтаят да се изкачат на полетната стълбичка на световните спортни танци.

Владимир и Габриела са шампиони и вицешампиони на България, победители от множество национални и международни състезания. 2022 г. те завършват на 32-ро място в световната ранглиста за Младежи стандартни танци на WDSF.

В началото на септември т. г. спортната двойка на клуб "Импулс" се наредиха на 6-о място в спортните танци на CSIT World Sport Games Dancesport (световни игри по Спортни танци) в италианския град Емилия Романа в категорията Младежи стандартни танци. Възпитаниците на софийския клуб "Импулс" пистигат успех в жестока конкуренция на състезатели от над 12 държави в света.

Тандемът тренира при бившите шампиони на България Иван и Николета Райкови  и от тренировъчната залата в столичния Младост 2 гледат към върховете на световните танци и си поставят за цел да се влязат в тройката на света пред ноември 2024 г.

Владимир и Габриела тренират двуразово в събота и неделя двуразово и веднъж наден през седмицата - по 3 часа. Периодично работят с един от прочутите състезатели италианеца Лука Босолети. Имат още един треньор - хореограф, екзерсис и физическа подготовка. А на Иван и Николета остава шлифовката и финеса.

ПРез отиващата си година тандемът участва в 4 големи турнира в Италия, а през март в Болоня взеха и точки за световната ранглиста. Талантът и трудолюбието им са безспорни, разбира се и на техните треньори, и затова си поставят високи цели за новата година.

Габриела е на 16 години е учи в софийската Национална търговско-банкова гимназия, а Владимир  е ученик в 134 СУ. "Димчо Дебелянов". Тя е при Иван и Николета от 6-годишна, а Владимир от 8. От тогава те са неразделни в тренировъчната зала и на почетната стълбичка.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

СДВР ще разчита на записи от дронове за мача в събота...

ЦСКА и Левски се изправят един срещу друг в събота от 16:15 часа на Националния стадион "Васил Левски" в столицата. Пред...

Прочети още keyboard_arrow_right