"Пулс" и "Искам бебе" с благотворителна кампания в София

"Пулс" и "Искам бебе" с благотворителна кампания в София

Снимка: Столица.bg

Три дни - 8, 9 и 10 март входът във фитнесите е безплатен, но ще се събират доброволни дарения за финансиране на двойки с репродуктивни проблеми

Тридневна благотворителна капания стартираха от фитнес "Пулс" съвместно с фондация "Искам бебе" в София. По случай 8 март днес, утре и други ден - 8, 9 и 10 март входът е безплатен във фитнес залите. Има поставени кутии за доброволни дарения.

Със събраните пари ще се финнасира двойка с репродуктивни проблеми. "Ако парите са повече, може да помогнем на повече двойки", уточни Вили Томова от "Пулс". Организаторите на благотворителната компания се надяват, че много семейства и двойки с репродуктивни проблеми биха се припознали и приели като лична кауза, за да подпомогнат кампанията.

Фитнес залите ще работят от 7 до 22 часа, а на рецепциите ще има поставени кутии за дарения. "В края на кампанията обявим събраната сумата бебе и ще се преведе на  фондация "Искам бебе". Ще се избере и семейството, което кандидатства за финнасиране на процедурата и парите ще се преведат директно в клиниката, която е съгласна да извърши процедурата", обясниха организаторите.

Стойността на една инвитро порцедура е между 7000 и 15 000 лв. Семейството или двойката трябва да са български граждани да нямат право на финансиране от държавния фонд и са изчерпали опитите, както и за донорска процедура. Документите им  трябва да са подготвени от клиниката, която дава съгласие, че ще извърши процедурата. Кандидатите могат да изпращат заявленията си на имейла на фондация "Искам бебе".

От основаването на фондацията досега са родени над 3000 бебета чрез инвитро процедура, а от държавния фонд над 10 000 деца.

"Искаме да направим продължение на благотворителната кампания и през юни т. г., но всичко зависи от епидемичната обстановка. Планираме да организираме фитнес маратон и да е по-мащабна кампанията. Пак ще има безплатен достъп до нашите зали и ще се включат спортисти от различни национални федерации", разкриха намерениято си от "Пулс".

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

ЦСКА за мача с „Левски“: „Червени" и "сини" привърженици ще бъдат......

Футболен клуб ЦСКА излезе със съобщение към своите фенове за вечното дерби с „Левски“. Мачът ще се изиграе т...

Прочети още keyboard_arrow_right