Рекорден награден фонд на Wizz Air София маратон 2019

Маратон, София, награди

Снимка: Wizz Air София маратон 2019

С ново рекламиращо София трасе, нови авторитетни признания и нов стимулиращ рекорди джакпот - 63 000 лв., плюс 20 000 джакпот, посреща участници в традиционния Wizz Air София маратон. Трите новости спомагат емблематичното за българската столица събитие да придобие още по-класен и привлекателен вид.

Досега заявки за участие от чужбина са подали 850 души от 50 държави. Богата програма е предвидена и за зрителите, които ще могат да се насладят на изпълненията на Орлин Павлов, Стефан Вълдобрев, Прея и др.

За поредна година маратонът има и благотворителни каузи – една от тях събира средства за изграждането на Кариерен център за хора със специални потребности.

Новото трасе е изцяло в услуга на участниците. Най-накрая софийският маратон вече е с маршрут, който се доближава до най-добрите модели в света. Радостната новина за участниците в класическото разстояние е, че вече няма да въртят 4 обиколки, а ще преминават само веднъж през старт-финала. Така стартиралите в полумаратона ще бягат само една обиколка, а тези на 42.195 км – две. Другото предимство е, че – подобно на всички елитни маратони – трасето вече преминава през почти всички забележителности на града, каквато е световната практика.

Стартът е на площад Батенберг, пред Националната Художествена галерия, на 13 октомври т.г.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Тимът на "Роман" спечели комплексната Купа на първенството за дец......

Представителите на Комплекса за социални услуги за деца и семейства "Роман" грабнаха Купата за комплексен първенец в със...

Прочети още keyboard_arrow_right