Три жалби в РИОСВ бавят новия стадион на ЦСКА в София

Три жалби в РИОСВ бавят новия стадион на ЦСКА в София

Снимка: ЦСКА 1948

Постъпили жалби в Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) ще забавят дейностите по реконструкцията на новия стадион на ЦСКА в столицата.

„Червените“ уточняват, че директорът на РИОСВ Румяна Маринова е постановила категорично и аргументирано, че не трябва да се извършва Оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС), но в деловодството на РИОСВ са постъпили три жалби към решението, което означава, че процедурата влиза в съда.

Ето цялото съобщение на ръководството на ЦСКА:

Както съобщихме неколкократно, по пътя към получаване на разрешително за реконструкция на „Българска армия“ ни остават 2 много важни стъпки. Една от тях – решението на РИОСВ трябва или не трябва да минаваме през тежката и дълга процедура „Оценка на въздействието върху околната среда“ (ОВОС), която би забавила съществено изграждането на съоръжението.

С решение от 28.07.23 г. директорът на РИОСВ г-жа Румяна Маринова постановява категорично и аргументирано, че ОВОС не трябва да се извършва, защото реконструкцията на имота „няма вероятност да окаже значително отрицателно въздействие върху природни местообитания, популации и местообитания на видове, предмет на опазване в защитени зони.“

Въпреки категоричното мнение на експерти, институции и законодателство, в деловодството на РИОСВ са постъпили три жалби към решението, което за съжаление означава, че процедурата влиза в съда. Имаме пълната увереност, че след като толкова много вещи лица са се изказали категорично в подкрепа на решението да не се прави ОВОС, Административният съд също ще се произнесе обективно и справедливо и ще потвърди решението на РИОСВ от петък.

Новият стадион продължава да е основен приоритет за ЦСКА. Нищо няма да ни спре да го осъществим, въпреки на пръв поглед оркестрираните спънки, с които се сблъскваме на всеки етап.

Стадион на ЦСКА – за нашата родина, за нашите деца!

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

СДВР ще разчита на записи от дронове за мача в събота...

ЦСКА и Левски се изправят един срещу друг в събота от 16:15 часа на Националния стадион "Васил Левски" в столицата. Пред...

Прочети още keyboard_arrow_right