В София: България и Израел подписаха меморандум в тениса

В София: България и Израел подписаха меморандум в тениса

Снимка: Българска федерация по тенис

България и Израел сключиха меморандум за сътрудничество в областта на тениса. Документът беше подписан от президента на Българската федерация по тенис (БФТ) Стефан Цветков и президента на Израелската тенис асоциация (ITA) Ави Перец. Двамата си размениха копия от документа на централния корт в Българския национален тенис център (БНТЦ) в София, съобщават от Българската федерация по тенис.

Като специален подарък Перец получи алманаха "Тенис през три века", събрал в себе си 125-годишната история на тениса в България.

"Този договор е много важен и стратегически - коментира г-н Цветков. - Дава ни нови големи възможности и вярвам, че това ще се усети в най-близко време. Искаме да разширим сътрудничеството между нас, като използваме базите тук и в Израел за съвместни лагери, подготовка, размяна на "уайлд кард" за турнири. Чест е, че ще бъдем партньори и в лицето на Израел българският тенис ще получи сериозна подкрепа. Имаме идея и други страни от региона да се присъединят в бъдеще. Съчувстваме на нашите приятели от Израел, че в момента не могат да имат нормален живот и спортен календар. Надявам се в най-скоро време отново да има мир в региона."

Президентът на ITA пък сподели допълнителната емоция, която изпитва от пристигането си в София.

"Баща ми е от България, това е неговият роден град и за мен това е много емоционален момент - каза г-н Перец. - Вярвам, че това наше сътрудничество ще даде отлични резултати. Имаме много идеи, а възможностите са безкрайни, както се казва, небето е нашата граница. Партньорството ни стартира сега и вярвам, че ще продължи дълго. Искаме да си помагаме в развитието в много направления - юноши, професионален тенис, ветерани. Хубаво е, че имаме толкова добри приятелски отношения. В момента ситуацията в Израел е тежка. Спортът е оставен встрани. Отменихме много състезания. В момента изживяваме най-мрачните дни от Холокоста насам."

Шефът на израелския тенис коментира и организацията на Sofia Open 2023 - турнира, който по спешност замени в календара на АТР надпреварата. Припомняме, че спортното събитие трябваше да се проведе тази седмица в Тел Авив, но заради военния конфликт беше преместен.

"Българската федерация по тенис направи истински световен рекорд, след като успя за 18 дни да организира турнира на АТР, който трябваше да бъде в Тел Авив. Надявам се ситуацията в Израел да се нормализира и догодина да можем да поканим Стефан (Цветков) на турнира при нас", каза Перец.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 32 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 39 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 17 Гласове)
Общо гласували: 152 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

В НСА дариха Александър Везенков с "Малкия принци", той върна жес......

Баскетболната звезда Александър Везенков получи подарък - шедьовъра "Малкия принц", от ректора на НСА при срещата им в С...

Прочети още keyboard_arrow_right