Зимният дворец на спорта в София - опасен за децата, които тренират там

-

Снимка: ММС

Министерството на младежта и спорта ще подаде сигнал за състоянието, в което се намира Зимният дворец на спорта, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Състоянието на Зимния дворец на спорта в столичния район "Студентски" е опасно за децата, които тренират там и за това трябва да се търси наказателна отговорност на виновниците. Това заяви министърът на младежта и спорта Радостин Василев по време на гостуването си в сутрешния блок на Нова телевизия.

“Ще извадим количествено-стойностната сметка на ремонта, който е извършен през 2018 и 2019 г. в Зимния дворец. Ще бъде проверено какво е ремонтирано, как е ремонтирано и в какво състояние е в момента. Според мен не се вижда ремонт за 600 000 лв., камо ли за 6 млн. лв., но аз не съм експерт в оценка на подобни дейности. Има органи, които ще го направят. За мен, ако по този начин ремонтираш база - това е най-малкото нецелесъобразно”, каза Василев.

Премиер и министър откриват ремонтирания Зимен дворец 

За сегашното състояние на Зимния дворец министърът е бил информиран от новото ръководство на търговското дружество “Академика 2011” ЕАД, чийто принципал е Министерството на младежта и спорта. По думите му, не е имало никакви сигнали от ръководствата на “Национална спортна база”, “Академика 2011” и “Сердика спортни имоти”.

Министър Василев съобщи още, че ще бъдат разгледани всички договори за наем на помещенията в Зимния дворец на спорта. "Тепърва ще анализираме как наемателят е напуснал, при какви условия се е стопанисвал обектът, какви ангажименти е имал по поддръжката му. По предварителна информация договорите за наем не са били източник на доходи за търговското дружество, а най-вероятно за някой определен човек, но не и за държавата”, каза Василев.

София има нужда от втори голям център за зимни спортове, категорично заяви министърът. По думите му Зимният дворец в Студентски град е единствено съоръжение в столицата от такъв мащаб, но в състоянието, в което се намира в момента, ремонтът му ще отнеме години. Затварянето му би било пагубно за състезателите, които тренират там. Василев се ангажира в бюджета на държавата за 2023 г. да се предвидят средства за зимните спортове.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

ЦСКА за мача с „Левски“: „Червени" и "сини" привърженици ще бъдат......

Футболен клуб ЦСКА излезе със съобщение към своите фенове за вечното дерби с „Левски“. Мачът ще се изиграе т...

Прочети още keyboard_arrow_right