И сградата на Столичната община ще бъде осветена с цветовете на украинското знаме

photo_library
 • И сградата на Столичната община ще бъде осветена с цветовете на украинското

  Снимка: Столица.bg

 • И сградата на Столичната община ще бъде осветена с цветовете на украинското

  Снимка: Столична община

По повод втората годишнина от началото на войната в Украйна днес 24 февруари и сградата на Столичната община ще бъде осветена в 18:30 ч. в цветовете на украинското знаме, съобщават от „Московска“ 33.

“Изразяваме своята солидарност с Украйна и нейния народ и се прекланяме пред невинните жертви на войната,” каза кметът на столицата Васил Терзиев.

Столичната община обнови с пролетни цветя алеята при паметника на известния украински писател и художник Тарас Шевченко в градини „Възраждане“.

В общинския център за съвременно изкуство „Топлоцентрала“ са открити две изложби, посветени на събитията в Украйна. Едната е „Помагащият човек" - аудио разкази върху първите дни на войната през очите на помагащите хора.

Другата експозиция, която може да се види в „Топлоцентрала“, събира в едно 6 артисти от България, Хърватия и Украйна, обединени в мисията да покажат силата и надеждата на хората, които живеят в Украйна, тези, които са отвъд новините. WE SEE UKRAINE е реализирана едновременно на три места: Топлоцентрала, КО-ОП, контейнер VOX POPULI между 20-ти февруари и 07 март. В Топлоцентрала ще могат да се видят творбите на: Ирина Ворона- Украйна Игор Грубич – Хърватия и Олга Филончук- Украйна/Германия.

Кметът Терзиев изпрати писмо до министъра на културата да бъде осветена и сградата на НДК с цветовете на украинското знаме.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

От 1 май вода блика от фонтаните и пълнят шадраваните в София...

Изненадващо топлата пролет провокира въпроса, кога ще заработят фонтаните и ще се напълнят шадраваните. Този въпрос зада...

Прочети още keyboard_arrow_right