Младежи проведоха "заседание" в Столичния общински съвет

Младежи проведоха "заседание" в Столичния общински съвет

Снимка: Столична община

Столичният кмет Йорданка Фандъкова обсъди с младежи конкретни предложения, свързани с опазване на културно-историческото наследство, организирането на културни събития в кварталите на София, включването на гражданите в местното управление и подпомагане професионалната ориентация на младите. Срещата беше част от инициативата Местен младежки парламент: „Мисия възможна“.

Младите хора се включиха в симулация на заседание на Столичния общински съвет  в рамките на проект на  Сдружение „Младежки компас“, финансиран по програма „Европа“ на Столичната община.  

Студенти и ученици работиха в три комисии – „Образование, култура, наука и културно многообразие“, „Опазване на околната среда“ и „Децата, младежта и спорта“ и подготвиха доклади с конкретни политики, които обсъдиха по време на симулирано заседание на Общинския съвет.     Кметът на София Йорданка Фандъкова даде висока оценка на предложенията им и се включи с дебатите.

„Видях една свършена работа на база на информация, която сте се постарали да получите и на базата на вашите виждания за развитието на града, каза кметът на младите хора по време на срещата.  За мен това е най- добрият проект на програма „Европа“, на който съм присъствала, проект  който насърчава гражданската активност на младите хора.  Създадохме програма „Европа“ преди няколко години, за да насърчим информираността и гражданско участие и решенията за града,  посочи още Фандъкова.

Кметът им връчва сертификат за завършен „Местен младежки парламент: „Мисия възможна“.

Пресцентър Столична община

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Докторската градина в София светна, изчистиха падналите клони...

Отново красива и привлекателна е Докторската градина в София, след като бе почистена от събраните на купища панали клони...

Прочети още keyboard_arrow_right